23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nissens — Lastbileksperten

Kølernes ydeevne og pålidelighed testet til grænserne. I årtier er standard Nissens' standard varmevekslere blevet brugt med succes i mange former for motorsport og i de senere år i ekstreme konkurrencer som f.eks. lastbilløb. Takket være de funktioner, der er indbygget i Nissens kølere, oliekølere og intercoolere, som sikrer fremragende køleydelse og suveræn holdbarhed, bruger de fleste lastbilracerteams almindelige lagervarer i det meget krævende FIA European Truck Racing Championship.

Nissens' kølere i FIA European Truck Championship (ETRC)

Nissens har arbejdet med lastbilracere siden 2017, hvor de første gang begyndte at samarbejde med det unge talent Sascha Lenz. Siden er flere og flere teams kommet til, og Nissens er nu den førende køleleverandør til holdene i ETRC. Gennem årene har dette resulteret i flere podier og flotte sejre til holdene og de meget dygtige kørere. Jochen Hahn og teamet "Die Bullen von Iveco", Antonio Albacete og teamet T-Sport Bernau, Norbert Kiss og Révész Racing-teamet er blandt de mest kendte mestre i konkurrencen og sammen med mange andre teams anvender Nissens' varmevekslere i deres lastbiler.

"Med ETRC har vi et perfekt live-test-setup for vores varmevekslere. Lastbilerne præsterer under hårde forhold og med minimal luftstrøm. Vi kunne ikke ønske os mere og sigter mod at blive ved med at levere den ekstra høje ydeevne i vores ægte Nissens kvalitetsprodukter – den standard, vi er kendt for på markedet, som vi mener er en del af racerholdenes succes.”

Peter Vester
Direktør, Kvalitet & Produktudvikling hos Nissens

 

Hård racersæson

Hvert år, fra maj til oktober, konkurrerer over 16 hold i det morderiske udvalg af løb på Europas berømte baner. Fra Misano i Italien, gennem bl.a. Hungaroring, Slovakia Ring eller baner i Zolder i Belgien, Most i Tjekkiet, Jarama i Spanien og Le Mans Bugatti i Frankrig, til den legendariske Nürburgring i Tyskland. Hver sæsons syv løb er en realistisk præstationsvalidering, der presser den enorme lastbils motor og udstyr til det yderste. Fra træningssessioner til de hårde løb skal bilernes motorkølesystem klare ekstremt barske forhold med hurtigt skiftende tempoer og begrænset luftstrøm i varme omgivelsestemperaturer, der let når op over 30 °C.

"Vi er stolte, når vi ser vores lastbiler ende øverst på podiet i næsten hvert eneste løb. Det er resultatet af mange års hårdt arbejde med at udvikle vores ekspertise inden for dele til tunge anvendelser. Som de anerkendte lastbilseksperter kender vi markedets behov og krav, og vores ingeniører har sat sig for at skabe det bedst mulige produkt. At se eftermarkedsproduktet fungere så godt i de ekstreme scenarier på racerbanen er utroligt."

Steffen Bjerg Jensen 
Director, Product Category Management hos Nissens Automotive

 

Behov for pålidelig køling

På samme måde tænder resultaterne på racerbanerne entusiasme blandt ETRC-racerne og deres hold. At holde deres lastbiler kølige under intens stress og ydeevne er afgørende, hvis de ønsker at gøre sig håb om at placere sig i bare den bedre del af feltet. De vidner også om den håndgribelige forskel, de oplevede under baneindsatsen.

"For at køre vores 1.200 HK racerbil på det øverste niveau af FIA ETRC er vi afhængige af et optimalt kølesystem. Når man deltager i sådanne løb, er der et konstant problem med trafik, hvilket betyder, at luftstrømmen kan begrænses. Her skal vi maksimere alle aspekter af kølingen for at nå den krævede ydeevne. Hvis nedkølingen ikke fungerer helt optimalt, kan vi ikke give 100% for hele løbets varighed. Det, der undrede os, var, at vi kunne gøre dette med hyldevarer fra Nissens. Det sparer os for et væld af arbejde, da vi ikke behøver at ændre noget, men samtidig giver os bedre ydeevne end de dele, vi havde i lastbilen oprindeligt."

Timothy Frost
 Chefløbstekniker hos T Sport Bernau

 

 

Se live i aktion

Tag chancen for at opleve lastbilløbet live. At se de massive tunge køretøjer køre over 150 km/t er uforglemmeligt.

De resterende runder, sæsonen 2024:

Le Mans Bugatti, Frankrig 28-29.09

Jarama, Spanien 05-06.10

Hvis du vil vide mere om konkurrencen, holdene, køreturerne og sæsonens stilling, kan du besøge https://www.goodyearfiaetrc.com/

Nissens Automotive A/S
Ormhøjgårdvej 9
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39565358

Send til en kollega

0.047