23948sdkhjf

Værksteder og små virksomheder kan få gavn af regeringens nye digitaliseringsstrategi

Med ny bred politisk aftale afsættes 740 millioner kroner til en række initiativer i ny digitaliseringsstrategi, som bl.a. får betydning for små virksomheders digitale fremtid.

- Fremtiden er og bliver digital, og derfor er det essentielt at huske, at der er tusindvis af små virksomheder, som ikke har samme forudsætninger for at drive virksomhed som større virksomheder. Her bidrager regeringens strategi, selvom vi langt fra kommer i mål, siger Jesper Beinov, der er direktør i SMVdanmark som en kommentar til den netop indgåede politiske aftale mellem regeringen og resten af Folketinget om en ny såkaldt digitaliseringsstrategi.

- Med Danmarks nye digitaliseringsstrategi investerer vi i en fremtid, hvor det digitale er en naturlig del af vores samfund. Det stiller krav til vores viden om det digitales betydning for vores hverdag, og hvordan vi bedst udnytter teknologierne til vores fordel, siger Marie Bjerre i en pressemeddelelse fra sit ministerium.

Hun siger videre, at aftalen også "styrker det digitale grundlag for en effektiv, grøn omstilling".

I alt afsættes der 740 millioner kroner frem mod 2027 til strategien.

Flere SMV-venlige elementer

SMVdanmark med dets 18.000 medlemmer er den eneste erhvervsorganisation, der alene taler de små og mellemstore virksomheder sag. er glæder Jesper Beinov sig over, at der er flere SMV-venlige elementer i aftalen:

- Danske virksomheder har brug for en langt mere smidig indberetning til det offentlige. I dag oplever mange virksomheder det som en enorm byrde at skulle løfte alle de dokumentationskrav, som det kræver at drive virksomheder. Vi håber, at fremtidens digitale løsninger vil lette byrden, så de mindste virksomheder kan bruge ressourcer på det, der rent faktisk skaber værdi for Danmark, lyder det fra Jesper Beinov.

Han peger bl.a. på peger på ESG-rapportering gennem den automatiske erhvervsrapportering som et afgørende område, hvor virksomheder, der i stigende grad oplever ressourcekrævende indrapporteringskrav, kan imødekommes.

- ESG-kravene har ramt de mindre virksomheder hårdt, selvom de i første omgang ikke er omfattet af kravene. Når man som underleverandør bliver afkrævet store mængder data af sine kunder, så bebyrder endnu et lag af papirarbejde de mindste virksomheder. Vi har brug for at løfte så mange byrder som muligt, og vi ser digitaliseringsstrategien som et skridt i den rigtige retning, især når ESG-kravene er fuldt indfaset. siger Jesper Beinov. Han fortsætter:

- Når samfundet i stigende grad bliver mere digitalt, så skylder vi vores elever, at de er klædt ordentlig på. I dag ser vi desværre et digitalt efterslæb hos mange virksomheder, fordi samfundet og alle myndighedernes krav har udviklet sig hurtigere end man som selvstændig kan følge med til. Uanset strategiens gode intentioner er der brug for mere handling.

Kunstig intelligens

Regeringen afsætter 160 millioner kroner til, at teknologiforståelse skal være en del af undervisningen i folkeskolen.

Strategien indeholder også flere tiltag vedrørende kunstig intelligens. Der etableres en "regulatorisk sandkasse", hvor virksomheder og myndigheder kan få vejledning om nye regler i EU-forordning om kunstig intelligens.

Der afsættes også 61 millioner kroner til at igangsætte en "strategisk indsats" for kunstig intelligens i Danmark.

Også små- og mellemstore virksomheder får nye muligheder med strategien. Eksempelvis skal det gøres muligt for virksomheder at "låne en robot i en kortere periode".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125