23948sdkhjf

Ekstern selvanmelder af registreringsafgift påtager sig risiko for efterregninger

QuickImport tilbyder hjælp til bilforhandlere som ekstern selvanmelder til beregning og betaling af registreringsafgift på auktionsbiler og importerede brugte biler. Afgiftsvurdering er blevet en krævende administrativ opgave med stadig skrappere krav fra Motorstyrelsen og stigende vanskeligheder med at skaffe data over korrekte nypriser.

Motorstyrelsen har løbende strammet kravene i de senere år, og dokumentationskravene bliver stadig mere komplicerede, når man skal lave beregninger over, hvad en brugt bil er værd - og hvad, der dermed er den korrekte registreringsafgift. Et stigende antal bilforhandlere vælger derfor at bruge en ekstern selvanmelder, fortæller Jens Peter Larsen, direktør og værdifastsætter i QuickImport.

”Der er flere fordele ved at bruge en ekstern selvanmelder, og vi har et helt særligt forretningskoncept, der adskiller os fra konkurrenterne. Der er jo en risiko for efterregninger fra Motorstyrelsen, hvis man foretager forkerte vurderinger af bilerne, men skulle den situation opstå, så betaler vi regningerne for kunderne. Og mener Motorstyrelsen, at prisen er sat for højt, er det kunderne, der får pengene tilbage,” siger Jens Peter Larsen.

Egen database over nypriser

Han understreger, at QuickImports kunder heller ikke bruger tid og kræfter på at specialisere sig på området, for virksomheden har brugt mange år på at gøre sig til ekspert. Fx har QuickImport også indsamlet prisdata siden 2014 og har dermed en kæmpestor database over de oprindelige nypriser og alle udstyrspriser, der er essentielt for at kunne lave de rigtige beregninger. Og netop det - at skaffe de oprindelige nypriser inklusiv ekstraudstyr er blevet en vanskelig udfordring. De tider er forbi, hvor man let kunne finde ud af, hvad en bestemt Mercedes fra 2012 kostede. Omfanget af ekstraudstyr er eksploderet, og alle de rigtige udstyrskoder skal med i en beregning.

”Det kan også være svært at gennemskue, om det er de rigtige data, man sidder med. Er det de rigtige koder?  Motorstyrelsen kontrollerer 15 pct. af alle værdiansættelser hvert år, og man har set og hørt om mange grelle eksempler på efterregninger. Ofte skyldes de, at selvanmelderen ikke kan finde ud af at beregne nypriserne. Tag fx en Tesla, som det kan være svært at skaffe data på. Tesla kostede X antal kroner en bestemt dato - det er til at finde ud af - men hvad kostede den inkl. ekstraudstyr? Har den metallak, FSD-aktivering, opgraderede fælge? Alle de ting skal med i nyprisen, og det er noget, som Motorstyrelsen går meget op i. Det kunne også være en anden biltype, og gennemsnitligt er der 15-20 udstyrskoder, man skal have med i en beregning. Ikke mindst for elbiler betyder det rigtig meget at have de rigtige data.”

QuickImport betaler efterregninger for NEDC2-fejlen

I 2023 blev QuickImports beregninger af registreringsafgifter kontrolleret i 193 tilfælde af Motorstyrelsen for i alt 15 mio. kr. QuickImport fik efterregninger for 137.000 kr., som virksomheden betalte for kunderne, mens 50.000 kr. blev refunderet og sendt tilbage til kunderne.

Der har også været en problematik omkring mange biler, der blev registreret i 2018-2019 og havde en angivelse, der hed NEDC2. Det var en overgangsordning mellem NEDC og WLTP, der løb frem til udgangen af 2020, men det viste sig, at der var fejl i angivelsen vedrørende CO2-udledning. Det medførte, at alle biler med en NEDC2 fik en efterregning.

”I sådan en situation dækker vi også efterregningen for vores kunder, men det vil man ikke opleve andre steder. Men vores holdning er, at det er os, der er selvanmelder, og derfor er det vores ansvar at sætte os ind i reglerne,” siger Jens Peter Larsen.

Om QuickImport

QuickImport er grundlagt i 2012 af Jens Peter Larsen, som har været i autobranchen siden 2006. QuickImport har siden opstarten hjulpet mere end 20.000 danskere med at betale afgift på køretøjer i forbindelse med import, ophør af leasing, klausuler og ombygning til personbil. QuickImport har tilladelse fra SKAT/Motorstyrelsen til at afgiftsfastsætte køretøjer og opkræve registreringsafgift. Hos QuickImport er det nemt og enkelt at spare penge på at importere en bil. Bliv oprettet gratis som branchekunde, og få store rabatter, her: https://quickimport.dk/branchekunde-hos-quickimport-dk/

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111