23948sdkhjf

Danske reservedele er i høj kurs

RACO og G.S.E. står bag en række danskproducerede autoelektriske produkter som bl.a. polsko, startkabler og testudstyr til trailerlys, samt bremsepedaltrykmålere. Begge mærker er anerkendt for deres høje kvalitet og markedsføres over det meste af verden.

Når der skal købes reservedele og måleværktøjer til køretøjer, er de danske mærker RACO G.S.E. eftertragtede ude på værkstederne og i synshallerne. Begge mærker har en lang historie bag sig, men i dag er de samlet under én paraply i virksomheden RACO, som Jan Møller Pedersen overtog i 2007. Han ser det som en fordel at være en specialiseret nichevirksomhed i en verden af store aktører: “Vi er en relativt lille virksomhed i den autoelektriske branche, hvor vi fremstiller komponenter til især reservedelsgrossister og distributører. Produktionen forgår primært i Danmark, hvor vi har et stort netværk af underleverandører, der hjælper os med at udvikle produkterne. Vores kunder er glade for vores høje kvalitet og letilgængelige hjemmeside, og vi har oplevet en pæn fremgang i 2024.”

Kendt i store dele af verden

RACO er kendt for sine produkter inden for batteripolsko og ladeklemmer, og især ladeklemmerne i helstøbt messing er et hit langt ud over landets grænser. “Jeg har faktisk netop en ordre liggende på ladeklemmer til Indonesien, så de kommer vidt omkring. Vi er de eneste, der producerer dem i Danmark, og det er sjældent, at man helstøber dem i messing – men det giver en højere ledeevne og dermed et bedre produkt end standardmodeller i presset stål,” siger Jan Møller Pedersen.

Man kunne måske tro, at polsko var et produkt på vej ud, i takt med at der kommer flere elbiler på markedet, men faktisk er langt de fleste elbiler også udstyret med et klassisk 12V batteri – ligesom fossilbiler. I elbilerne anvendes batteriet ikke til at starte bilen med, men i stedet som forbrugsbatteri til at drive eksempelvis vinduer og låse.

Innovative bremsepedalmålere fra G.S.E.

I 2014 overtog Jan Møller Pedersen og RACO et andet dansk mærke, nemlig G.S.E., der i årevis har været kendt for deres specialiserede, autoelektriske produkter. Mærket producerer bl.a. testudstyr til trailerlys samt bremsepedaltrykmålere, der anvendes til præcist at måle trykket på bremsepedalen, når en bil er på værkstedet eller i synshallen. Måleren er afgørende for at sikre, at bremsesystemet fungerer optimalt. G.S.E.’s produkt er let at anvende og giver nøjagtige målinger, så man hurtigt kan diagnosticere og udbedre eventuelle problemer i bremsesystemet.

Andre populære produkter er testsystemer til forbindelsen mellem bil og trailer, og her har man udviklet en batteridrevet model, der gør det ekstra nemt for brugeren. “Vi udvikler konstant vores produkter, og lige nu arbejder vi på en løsning, hvor vi kan konstruere vores værktøj, så det kan anvendes sammen med eksisterende batterier til andre former for el-værktøj. Det vil dels gøre det nemmere for kunderne, dels gøre os i stand til at kunne sende produkterne billigere, når de ikke skal forsynes med lithium-batterier,” forklarer Jan Møller Pedersen.

OM RACO A/S

RACO A/S beskæftiger sig med fremstilling og salg af autoelektriske produkter, såsom batteripolsko, ladeklemmer, starthjælpekabler og forbindelseskabler som bliver solgt under varemærker RACO. Sideløbende udvikler og producerer man også bl.a. stikdåsetestere, trailerlystestere, omformere 24 – 12 volt, samt bremsepedalmålere m.v., som bliver solgt under varemærket G.S.E.

Se mere på www.raco.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078