23948sdkhjf

Elbiler vinder fortsat frem i det danske

Som det eneste skandinaviske land kunne Danmark igen i juni notere en vækst i andelen af elbiler

Bilsalget i Skandinavien viste generelt stigninger i juni måned.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Mobility Denmark, der peger på, at personbilsalget i både Danmark og Norge har haft en positiv udvikling. Danmark registrerede en stigning på 6,7 procent, mens Norge oplevede en vækst på 12,5 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Til gengæld har Sverige oplevet et fald på 9,6 procent.

Det viser data fra bilstatistik.dk. 

- Vi er meget glade for at se en stigning på det danske bilmarked igen. Det viser, at bilmarkedet i Danmark er robust, og vi forventer et rigtig godt bilår i 2024. Vi bemærker også en vækst i et af vores nabolande, mens situationen ser mere udfordrende ud i det andet," siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Andelen af elbiler fortsætter med at vokse i Danmark. Siden 2020 er andelen af nyregistrerede elbiler steget stødt, og i juni 2024 udgjorde elbilerne 50,9 pct. af alle nye personbiler.

Norge har dog fortsat den klart højeste andel af elbiler med 80 pct., selvom dette er en nedgang fra 82,2 pct. i juni 2023, og også i Sverige er elbilernes markedsandel faldet fra 39,3 pct. i juni måned sidste år til 36,8 pct. i juni 2024. Og ifølge Mads Rørvig er der god grund til at kigge mod udviklingen i nabolandene. 

- Vores nabolande viser tydeligt, at de rette incitamenter for at vælge grønne biler kan ændre markedet. Det er afgørende, at vi i Danmark fortsætter med at holde afgifterne i ro, så vi fortsat forbedrer mulighederne for at anskaffe sig en elbil. Det er en nøglefaktor i succesen med den grønne omstilling, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.061