23948sdkhjf

TEC: Der går år imellem voldelige elever

Den store københavnske skole er af og til udsat for truende elever og har i sjældne tilfælde måttet smide elever ud efter slagsmål.
Et korps på seks såkaldte mentorer og en tilknyttet psykolog tager sig af de problem-unge, der viser sig mellem de 1200 elever, der dagligt færdes på Teknisk Erhvervsskole Center, TEC, ved København. Egon Larsen, fungerende inspektør, er klar over, at skolen befinder sig i, hvad han kalder et presset område med en del sociale problemer.

- Vi har da været ude for truende elever, der bliver sure eller frustrerede over en dårlig karakter, eller måske fordi de er blevet bortvist for enten at slås eller køre vildt på skoleområdet. Men det er yderst sjældent, vi mister elever på den konto. Det kommer helt an på, om de ikke følger med eller udebliver fra skolen for ofte i forvejen. Der skal meget til, før vi smider en ung med problemer ud, for vi er godt klar over, hvor meget det betyder for netop disse unge med sociale eller psykiske problemer at gennemføre en uddannelse som mekaniker. En mistet skole-læreplads – og deres liv falder totalt sammen, siger Egon Larsen.

Diagnoser fra folkeskolen

Han betegner skolens beredskab som godt med de seks mentorer, der ofte er ældre mekanikere, som tager sig ekstra af elever med behov for hjælp, hvis læreren henviser en sådan elev. Diagnoser følger af og til med fra folkeskolen, og TEC har flere unge med diagnosen ADHD (tidligere DAMP). Eller med Asperger-syndrom, som er en form for autisme – altså ofte ganske rolige og indesluttede unge. Ingen af disse kræver speciel omsorg, ligesom det er indregnet i skoleordningen, at der skal tages ekstra hånd om elever med behov for eksempelvis hjælp til læsning/stavning, som volder en del elever problemer.

De unge kan desuden anonymt besøge en tilknyttet psykolog, og det sker blot få gange årligt og kan skyldes forældres skilsmisse eller andet "normalt" i samfundet, forklarer Egon Larsen.

- Vi skal huske på, at vi kan få nogle supergode mekanikere ud af også unge med problemer, hvis bare de får den rigtige hjælp. Og her har vi tradition for god dialog med mester på værkstedet og autobranchen generelt, siger Egon Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078