23948sdkhjf

Bremser med længere levetid og mindre støv

Producenten TMD har udviklet bremsebelægninger, som selskabet oplyser er mere modstandsdygtig over for slitage og dermed har længere levetid end tidligere belægningstyper. De er samtidig opbygget lettere og udleder mindre friktionsstøv, hvilket reducerer udslip i nærmiljøet. Bremsebelægningen skal være særlig velegnet til el- og hybrid-køretøjer, idet varmen fra bremserne kan sendes tilbage til batterierne - tidligere forsvandt varmen fra bremserne ud i den blå luft.

TMD, der er en forkortelse for Textar, Mintex og Don bremsebelægninger, er førende som OE-leverandør til bilindustrien. Producenten har samtidig lanceret nye belægninger til tog, som det seneste år er blevet testet af Deutsche Bahn. Belægningstypen er udviklet i et nyt organisk materiale, der hedder Cosid 828. TMD er i øjeblikket er i forhandlinger med myndighederne i Østrig, Schweiz, Spanien, Rusland og Kina, med nye Metro-stationer i Shanghai og Shenzhen, omkring mulige leveringer.

TMD har desuden afholdt en del seminarer i løbet af året i Tyskland for bremse- og koblingsspecialister i de store byer. Deltagerne blev undervist i bremsbelægningernes bestanddele, og ikke mindst i de nye udviklinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077