23948sdkhjf

Rør ikke ved reparationsgrænserne

NÅR DER ER OVERTRÆK i husholdningen, prøver vi at lappe ved at spare hist og her, eller måske hente nogle midler ved at sælge ud af arvegodset. Det kan man have på fornemmelsen også er måden, det foregår på, når landets husholdningsbudget – Finansloven – skal i hus på Christiansborg. Lidt af overtrækket denne gang bliver forsøgt hentet hjem ved at nedsætte de for autobranchen så vigtige reparationsgrænser med endnu 10 procent. Men som man vil kunne læse i denne uges fagblad er brancheorganisationerne helt oppe på barrikaderne for at få skudt dette helt urimelige tiltag ned. Med god ret.

FOR REGERINGEN SÆLGER faktisk ud af sine egne løfter ved at fremsætte dette forslag. For ni år siden lovede den daværende opposition, der nu sidder i regering, at den ville tilbageføre den daværende S-SF-regerings nedsættelse af reparationsgrænsen. Det vil vi gerne minde vores borgerlige regering om, at den aldrig fik gjort. På denne baggrund er det helt uanstændigt at gå den modsatte vej og nedsætte grænsen yderligere, med de katastrofale konsekvenser for autobranchen, det vil medføre, når gode nye biler bliver skrotmodne, blot et par airbags er udløst. Motor-magasinet er gerne katalysator for endnu en protestsamling, lige som sidst, hvis vi skal banke politikernes hukommelse på plads ved endnu en branche-demonstration inde på Christiansborg.

300 PLADESMEDE BLEV arbejdsløse som direkte konsekvens af nedsættelsen sidste gang for snart ti år siden. Hertil kom et ikke defineret tab på reparationsarbejde, der givetvis har været i millionklassen for landets 4000 værksteder. Når vi nu ved, at regeringen meget nødig ser ledighedskøen vokse, giver det ingen mening at foreslå endnu en nedsættelse – og vi kan fuldt ud tilslutte os branchens undren over at binde tusindvis af kroner i halen på lærlinge, når værkstederne ikke kan brødføde dem, hvis finanslovforslaget river reparationsarbejdet væk under værkstederne.

NU ER DET FOR ALVOR op til autobranchen at samles om denne vigtige sag. Både arbejdsgiver- og arbejdstager-siden må hurtigst muligt søge fælles fodslag og få foretræde for de ansvarlige politikere. Giv jeres gode argumenter luft, og tilbagevis de tvivlsomme regnestykker, som dette forslag bygger på. Det vil forhåbentlig hjælpe. Ellers trykker vi igen tusindvis af badges og mødes på Borgen for at sige, "Nu kan det være nok, hr. minister" – rør ikke ved reparationsreglerne, med mindre det er opad!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063