23948sdkhjf

En kamphund kommer i snor

Velbesøgt farvel og goddag reception hos D.A.F. for Preben Kjær og Jens Brendstrup.
Som ventet blev der ganske hurtigt fyldt helt op i de fleste af Danmarks Automobilforhandler Forenings lokaler på 4. salen i Autobranchens Hus på Kirkevej i Taastrup, da D.A.F.’s karismatiske direktør gennem 18 år, 69-årige Preben Kjær, i tirsdags den 31. august holdt afskedsreception og overlod rattet i nyvognsforhandlernes organisation til 52-årige Jens Brendstrup.

Det myldrede ind med autobranchefolk, bilforhandlere, kolleger, konkurrenter og politikere, som ville sige farvel til den slagfærdige og debatlystne Preben Kjær samt goddag til hans afløser.

D.A.F.-formand Knud Nielsen bød velkommen til Jens Brendstrup og hans brede erfaring fra især Handelskammeret – Dansk Erhverv gennem hele 22 år.

Formanden betegnede Preben Kjær som Mr. D.A.F. og hæftede sig ved eks-direktørens unikt store berøringsflade. Han oplistede en lang række tiltag, som Preben Kjær har været med til at gennemføre, så som skrotpræmien i 1993, D.A.F.’s kvalitetskoncept, de periodiske syn, Biltorvet og Auto IT.

Knud Nielsen hæftede sig videre ved Preben Kjærs altid gode humør, store viden og altid klare svar.

- Og så er han en god kammerat, sagde han og udbad sig tre hurraråb for Preben Kjær.

Den ukuelige

Også den tidligere D.A.F.-formand Allan Meiniche tog ordet og hyldede Preben Kjær og hæftede sig på humoristisk vis ved en den lange række af tiltag, som Preben Kjær har været med til at gennemføre i løbet af 18 år. Han tog blandt andet udgangspunkt i en artikel i Motor-magasinet af daværende redaktør Egon Mathiasen, som under overskriften "Felttoget fra Alhambravej" bekræftede anerkendelsen af Preben Kjærs indsatser. En anden overskrift fra den gamle redaktørs hånd lød: "Kjær – den ukuelige".

- Preben Kjær er mere end nogen ekspert i kommunikation og pr – for eksempel udsagnet: Bilforhandlerne kan ikke kues. De finder bare på andre måder at drive forretning på. Og det gør vi så, sagde Allan Meiniche og tilføjede:

- Tusind tak for en fremragende indsats for vor organisation med dit motto: Hellere deltage i fremtiden end klage over fortiden. Det er kloge ord.

Kamphund

I sin takketale betegnede Preben Kjær sig selv som en kamphund, da han blev ansat.

- Men deres tid er forbi – de skal i snor og holde kæft, sagde han på typisk sarkastisk vis og takkede en altid 100 procent professionel bestyrelse, der har forstået at tage sig af de store linjer i D.A.F.

- Det har været en fornøjelse, bemærkede Preben Kjær.

- Det er nogle store fodspor efter Preben Kjær, som bliver svære at fylde ud. Men min ambition er at samle branchen mest muligt for at øge vores politiske indflydelse, lovede Jens Brendstrup og takkede for den finde modtagelse i D.A.F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079