23948sdkhjf

Vejen til at forandre sin verden

Ordet foredrag fik en helt ny betydning, da Torben Wiese på Fagligt Pitstop på yderst underholdende vis reflekterede over det at sætte sig nogle mål og nå dem.
Det handler om at bryde sine vaner, for de står ofte i vejen for, at man kan nå sine mål. Og det er faktisk sværere end som så, forklarede Torben Wiese tilhørende på Fagligt Pitstop på AutoTeknik 2010.

-Vaner hjælper os hele tiden, for hver gang vi har en vane, sparer hjernen energi. Hjernen kan dybest set godt lide at vente med at forandre noget, for så sparer den energi, gav Torben Wiese som forklaring på, hvorfor det er så svært at ændre sin adfærd.

-Men forandringerne kommer under alle omstændigheder, de vælter ind over os. Derfor skal vi ikke bare være forandringsparate, vi skal være forandringsskabende, tilføjede han.

Sæt dig nogle konkrete mål

Han anbefalede at sætte sig nogle konkrete mål. At sætte sig som mål at blive bedre til sit arbejde er ikke konkret nok.

Overordnet set kan man sætte sig tre typer af mål: mål vedrørende tanker, vedrørende følelser og man kan sætte sig fysiske mål.

-Man skal stille sig selv det spørgsmål: Hvad er det, jeg gerne vil opnå? Hvilke vaner hjælper mig til at nå det, og hvilke vaner forhindrer mig i det?, sagde han.

Forskning har vist, at det i gennemsnit tager 21-29 dage at bryde en vane, men nogle vaner er selvfølgelig lettere at ændre end andre. Ligesom målene kan også vanerne inddeles i de tre typer: tankemæssige, følelsesmæssige og fysiske.

-Hjernen søger det behagelige frem for det ubehagelige. Derfor skal man sætte sig et konkret mål. Hvis man skal have medarbejderne med sig, er det på samme måde vigtigt, at medarbejderne kan se målet med det, man gør, forklarede han.

Og så lige et godt råd: De vigtigste mål, som man sætter for sig selv, skal man holde for sig selv i stedet for at fortælle det til alle, så mister man bare energi, sagde han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094