23948sdkhjf

Brugervenlig test-prisbasker

Der var pæn interesse, kunne Motor-magasinet konstatere, på Nodicomp-standen under AutoTeknik, hvor mekanikerne var interesserede i at se især Actias Multi-diag diagnose-testeren med online adgang til bilproducenternes data.

- Mange værksteder har i dag to til fire testere for at kunne reparere bredt blandt bilmærkerne, og kampen står om brugervenlighed og opdatering af software og data. Vi fortæller åbent, at vi primært er stærke på europæiske biler, sagde Jesper Friis fra Nordicomp.

På standen stod mekanikerne Søren Andersen og Mogens Rasmussen fra Dalbyover Autoværksted i Havndal ved Randers. De bruger Bosch, men søger en billigere tester, og fandt Multi-diag logisk og nem til brug for de primært franske biler på værkstedet.

- Vi løber tit ind i problemer, og tiden er vigtig i dag, da vi dækker alle mærker, sagde Søren Andersen, der fandt Multi-diag enkel og prisbillig.

Netop Bosch’ og Texas dominans på markedet kæmper Nordicomp lidt med, idet virksomheden blev etableret i slutningen af 2006 og fik sin ilddåb på sidste Auto Teknik i 2007.

- Vi så da gerne flere kunder, men har lidt svært ved at trænge igennem hos grossisterne om vores firma og produkter, fortalte Jesper Friis.

Udvikler originalt

Franske Actia har 20 afdelinger med udvikling i verden. Halvdelen af omsætningen er diagnoseudstyr, og datterselskabet Actia Müller udvikler og sælger røggastestere, firehjuls-måleudstyr og støddæmpertestere.

Ifølge Jesper Friis udviklede Actia Renaults originaltester og bruges nu også originalt til Peugeot og Citroen, samt hos blandt andre Fiat, BMW, Mercedes og Skoda.

Et datterselskab blev etableret i Stockholm i 2003 for udvikling af fartskrivere og video til busser og lastbiler, ligesom selskabet er leverandør til Boing flyfabrikkerne.

Multi-diag testeren kom i 2001, der stadig sælges hos Nordicomp, men som nu findes i generation to som trådløs version med en anelse hurtigere software og CAN-tilslutning indbygget.

Via bilens stelnummer får mekanikere let og elegant eksempelvis en guidet vejledning i udskiftning af et lukket Peugeot partikelfilter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11