23948sdkhjf

75 år med American Auto

Peugeot Viby American Auto bliver drevet af tredje generation Sørensen og tæller i dag knap 60 ansatte i Viby.
Da S.T. Sørensen 1. maj 1935 åbnede American Auto i Eckersbergsgade i Århus var den trafikale situation mildt sagt noget anderledes end i 2010, hvor hans barnebarn, Thomas Jack Sørensen, står i spidsen for det veldrevne familieforetagende.

I dag har virksomheden skiftet navn til Peugeot Viby American Auto og har adresse i et stort og moderne bilhus med en meget synlig facade ud til Skanderborgvej. Peugeot-navnet kom til, da American Auto i 1953 blev forhandler af det populære franske bilmærke.

Virksomheden kom godt fra start i 30’ernes Århus, hvor man servicerede en pæn andel af datidens bilpark. Men krigen, og den medfølgende brændstofmangel, fik S.T. Sørensen til at tænke i alternative muligheder. Navnet blev ændret til American Auto og Maskinværksted, hvor den kreative opfindertype, som S.T. Sørensen var, blandt andet begyndte at producere gasflasker, mens bilerne blev klodset op.

Næste generation

Efter befrielsen i 1945 kom der igen liv i autoværkstedet, og i 1953 blev S.T. Sørensen Peugeot forhandler. I 1972 flyttede American Auto - hvor sønnen Jack Sørensen seks år tidligere havde overtaget ledelsen og den daglige drift, til nye lokaler på Trindsøvej, hvor virksomheden kom til at opleve en succesfuld tid. Blandt andet på grund af Peugeots voksende markedsandel.

I 1995 besluttede Jacks søn, Thomas Jack Sørensen, at følge i sin fars og farfars fodspor som autoforhandler. Thomas Jack Sørensen overtog Peugeot Viby, og far og søn begyndte at lægge planer om en sammenlægning af de to virksomheder.

Tredje generation

Det nuværende moderne bilhus på Hasselager Allé åbnede i 1997, hvor American Auto samtidig blev solgt til Peugeot Viby og fik sit nuværende navn, med Thomas Jack Sørensen ved roret.

Far Jack fortsatte i virksomheden, og selv om han officielt trak sig tilbage i 2005, er han stadig i dag aktiv i sønnens virksomhed. Han kører blandt andet kunderne på arbejde hver morgen, når de har indleveret deres biler til service eller reparation.

- Det er svært helt at slippe tøjlerne, og på denne måde kan jeg stadig snuse lidt til dagligdagen i den virksomhed, som har været en stor del af mit liv, siger den nu 71-årige Jack Sørensen.

En anden stor del har været sejlsportsinteressen, og i en årrække var Jack landstræner for OL-sejlerne, som han deltog i legene i Moskva i 1980 og i Los Angeles i 1984 med.

- Virksomheden nyder fortsat godt af min fars store netværk, så det er bestemt en god situation for mig. Vi kommer fint ud af det med hinanden på jobbet, og min far blander sig aldrig i den daglige ledelse, siger den 41-årige indehaver.

Jack Sørensen kan i dag med lige blanding tilfredshed og stolthed se tilbage på den måde, tredje generation har fortsat udviklingen af familievirksomheden. Således udvidede Peugeot Viby American Auto i 2005 med et skadecenter i Viby, der tager sig af reparation af alle mærker og typer – og har aftaler med alle forsikringsselskaber. Desuden købte man i 2009 Peugeot i Silkeborg. 58 personer er i dag ansat i Viby og yderligere 17 i Silkeborg.

Netop medarbejderne er en meget stor andel af virksomhedens succes.

- Vi har en meget loyal medarbejdergruppe, og vi bruger mange ressourcer på at få hele forretningen til at fungere som et team. Gode og tilfredse medarbejdere med engagement leverer høj kvalitet, og derfor giver kunderne os gode karakterer i vores tilfredshedsmålinger, siger Thomas Jack Sørensen.

Jubilæet bliver fejret i bilhuset på Hasselager Allé 3 fredag den 30. april mellem klokken 13 og 17.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078