23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

SUZUKI DANMARK PRÆSENTERER den 5. september en række nye familiebiler. En faceliftet SX Sedan, SX CombiBack med dieselmotor og Grand Vitara Estate, alle med bedre udstyr.

HOLLANDSKE SPYKER, der ejer Saab, kom ud af første halvår i år med et underskud på godt en milliard kroner. "Prognosen for Saab har været lidt for optimistisk. Det har kostet en del at overtage Saab med nye organisationer, men resultatet er ikke dramatisk", udtaler den nye topchef Victor Müller.

TOYOTA MÅ TILBAGEKALDE 1,1 millioner Corolla’er og Matrix-modeller i Nordamerika, årgang 2005-08, på grund af motorproblemer. Der har været over 1000 kundeklager, hvilket fik de amerikanske sikkerhedsmyndigheder i NHTSA til at råbe vagt i gevær, og det tog Toyota alvorligt.

CHEVROLET CRUZE TILBYDES herhjemme med en prisreduktion på 30.000 kroner med fuld læderkabine, automatgear, navigationsanlæg og 2.0 liters dieselmotor til 279.995 kroner.

JACK PITNEY, 47 år og marketingdirektør for BMW i Nordamerika, omkom forleden i en trafikulykke tæt på sin farm.

KINESISKE DONGFENG MOTOR CORP. investerer 2,6 milliarder kroner de næste fem år i udvikling af hybrid teknologi og elbiler.

VW HAR LANCERET Transport T5 med Blue Motion teknologi. 2.0 liters TDI-motoren loves 14,7 kilometer per liter.

NISSAN HAR STARTET produktion af den nye Juke i engelske Sunderland.

DANSKE KIA HAR flere modeller på tilbud med op til små 18.000 kroner i besparelse.

BOSCH UDVIDER EN fabrik i Shanghai med forskningscenter for mere end to milliarder kroner.

DEN 4.-6. OKTOBER afholdes for 19. gang et seminar om bil- og motorteknik i Aachen, med foredragsholdere fra bilindustrien og underleverandørerne.

ZHEJIANG GEELY HOLDING Group Co., som overtog Volvo tidligere i år, har en ny Volvo fabrik klar i 2012 i Kina, der skal fremstille C30 og V70.

DEN LILLE NYE Audi A1 skal også sælges udenfor Europa fra næste år.

RYGTER HAR PÅ DET seneste villet vide, at Fiat vil sælge kriseramte Alfa Romeo, der kører med underskud, til VW. Men det blev forleden afvist på det kraftigste af Fiat ledelsen. Det rene vrøvl, udtaler Fiat-chefen Sergio Marchionne.

INDISKE MAHINDRA ER på vej til at overtage sydkoreanske SsangYong i løbet af efteråret.

VW HAR ANSAT DEN tidligere Opel-chef Hans Demant per 1. oktober. Han skal være ansvarlig for internationale projekter.

STYLE, DESIGN OG TUNING er mottoet i Peugeot hjembyen Sochaux, hvor designere og ingeniører den 11.-12. september viser nyt og taler med de besøgende. Der udstilles flere konceptbiler.

FORD FABRIKKEN I Saarlouis rundede i juni 40 år. Nogle uger efter forlod bil nummer 12 million fabrikken. Det var en Focus.

OPEL STARTER SALG af biler i Kina i løbet af efteråret.

MAZDA OG FORD udvider deres fælles fabrik i Thailand for mere end to milliarder kroner til produktion af den ny pickup, som de to selskaber forventer at lancere i efteråret 2011.

CONTINENTAL AG VIL snart åbne en fabrik i Jinan i Shandong provinsen i Kina, der skal fremstille instrumenter, elektronik med mere til den kinesiske bilindustri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079