23948sdkhjf

Tre miljøbiler på AutoTeknik 2010

Lille, dansk firma lancerer nyhed side om side med Toyota og Peugeot.
Når den danske automotive branches store fagmesse, AutoTeknik 2010, åbner i morgen torsdag den 26. agust kl. 10 i Odense Congress Center, står en helt ny dansk elbil placeret foran hovedindgangen sammen med biler fra giganterne Toyota og Peugeot.

Det er den danskudviklede Meriva E-packed, som har basis i en gennemtestet Opel-bil, hvor brændstofmotoren er udskiftet med en effektiv elmotor og moderne batteriteknologi. Bilen er skabt af det lille danske firma E-packed i Sorø, hvor man under ledelse af direktør Søren Wiberg ombygger bilerne til miljøvenlig drift. Bilerne præsenteres nu til salg gennem Opels autoriserede forhandlernet.

Toyota præsenterer verdens længst producerede og mest producerede hybridbil, Toyota Prius i seneste udgave, og kan samtidig fortælle om næste skud på stammen, Prius Plug-In Hybrid, som er i verdenstest i 600 eksemplarer og vil blive produceret sideløbende med den kendte model.

Peugeot har smugpremiere på verdens første dieselhybridbil, koncernens nyligt præsenterede Peugeot 3008 HYbrid4, som rammer det danske marked om et halvt år. Den i Odense viste bil er en biodieseloptimeret Peugeot 3008 og bortset fra drivlinjen identisk med den nye bil, som vil få verdenspremiere på Paris Motor Show om en måned.

På AutoTeknik 2010 kan man opleve Danmarks samlede automotive branches udbud af produkter og services inden for værksteder, reservedele, tilbehør, tuning, udstyr, med meget, meget mere. På Fagligt Pitstop er der hver dag indlæg af interesse for branchens aktører om såvel hårde, tekniske emner som deformationszoner på personbiler samt om bløde, menneskelige emner som vanebrydning.

DM for mekanikere afvikles hver dag med 20 deltagere fra hele landet og med finale lørdag.

På åbningsdagen dyster landets to WTCC-kørere Michel Nykjær og Kristian Poulsen samt rallyesserne Michael Pedersen og Ib Kragh mod pressen og publikum på to professionelle køresimulatorer, mens deres racerbiler holder udstillet ved siden af. Det sker kl. 10-12. Om aftenen kommer Suzukis danske rallyteam med fire kørere for at dyste mod publikum.

Søstrene Lisa og Edina Lents giver teakwondo-opvisning og fotosession for publikum torsdag aften.

Herudover bydes der på mange andre aktiviteter for publikum, oplyser Danske Fagmesser.

AutoTeknik 2010 er en fagmesse, men alle interesserede kan få gratis adgang ved at logge sig på udstillingens hjemmeside www.autoteknik2010.dk og udskrive personligt adgangskort.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078