23948sdkhjf

Et lift til branchen

MANGE TUSINDE BILER bliver hver dag løftet op for reparation på de danske autoværksteder. Liften er et stykke værktøj, der – akkurat ligesom bilerne – kræver vedligeholdelse. Tre alvorlige sammenbrud af lifte, hvor ingen personer heldigvis kom alvorligt til skade, selv om en bus faldt ned, skal nu undersøges af Arbejdstilsynet, som man kan læse i denne uges tema om lifte. Det er helt på sin plads, at Dansk Metal bruger Arbejdstilsynet som indgang til at få undersøgt, hvordan nogle liftservice-firmaer kan dumpe prisen på de vigtige lifteftersyn, som er helt nødvendige for den basale sikkerhed på værkstederne.

DER ER GRØDE i denne del af autobranchen omkring lifte for tiden, måske accelereret af en større aktørs håndklæde i ringen for nylig. Grossistkæden au2parts og Flex1one har indgået en eksklusiv salgsaftale om værkstedsudstyr såsom lifte, dækapparater og balanceringsmaskiner til de frie værksteder i Danmark. Et af disse produkter er en lift, der løfter alene ved vand og luft, som dermed starter en helt ny æra for nedbyggede lifte uden hydraulikolie. Jo, miljø-aspekterne griber om sig lige fra de vandbaserede lakker til nu også at holde værkstedsbiler solidt forankret over mekanikernes hoveder via en moderne pendant til tidligere tiders geniale akvædukter.

IMENS GROSSISTKÆDEN au2parts breder sit samarbejde ud for sit netværk af selvstændige grossister, har den tilhørende værkstedskæde AutoPartner under CAC også snart nyt at byde på for sine 200 tilknyttede værksteder. Det handler både om nye erhvervsaftaler og andet, som vi ser frem til at kunne berette om. I en anden kæde-lejr har Bosch Car Service oplevet solid tilgang af nye medlemmer, så den lidt "eksklusive klub" af værksteder nu tæller 82 danske værksteder med tre mere på vej – en fremgang på hele 52 procent på to år. Begge de to kæder sætter en ære i at kræve maksimal kvalitet, så det kan kun glæde, at værksteder således søger ind i koncepter, der bibringer et både kvalitetsmæssigt og imagemæssigt lift til den danske autobranche.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078