23948sdkhjf

Suzuki sætter hastighedsrekord

Den nye Suzuki Kazashi, som primært er udviklet for det amerikanske marked, har sat hastighedsrekord i USA. Det foregik på en indtørret og fuldstændig plan saltsø i Utah i kategorien "Blown Gas Coupé".

Den modificerede Kizashi Sport opnåede en hastighed på 327,8 km/t. Rekorden blev opnået med den amerikanske journalist Sam Mitani fra magasinet "Road & Track" bag rattet.

Kizashi har 2.4 liters multi-indsprøjtningsmotor med variabel ventilstyring, turbolader og lidt ændrede stempler i forhold til seriemodellen, der introduceres på flere markeder i Europa i løbet af oktober. Blandt andet i Tyskland med manuel sekstrins transmission, forhjulstræk, og senere med træk på alle hjul, plus med CVT automatgear.

Normalversionen yder 178 hk. Rekordbilens motor ydede 520 hk med et maksimalt drejningsmoment på 703 Newtonmeter ved 5500o/min. Motorhjelmen var ekstra fastlåst, og en ekstra frontspoiler og forbedringer i undervognen forbedrede aerodynamikken for at holde bilen på jorden.

Når den slags rekordforsøg gennemføres i Utah, USA, er det noget, som giver gode overskrifter i USA, hvis det bliver en succes, hvad Suzuki nok også behøver. Salget et gået en del tilbage i årets første otte måneder i USA, i følge den sidste statistik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067