23948sdkhjf

Udvider til sidste millimeter

Fyns Kardan & Bremsecenter har igen udvidet, denne gang med 400 kvadratmeter. Tilfører desuden salg af reservedele efter FTZ-lukning.
Fyns Kardan & Bremsecenter begyndte i 1998 og har udvidet flere gange på Sandvejvej 22 i Odense NV. Men nu kan der ikke udvides mere, efter den sidste nye bygning er opført på 400 kvadratmeter, så virksomheden i alt nu er på 1200 kvadratmeter.

- Vi har også fyldt otte 40 fods store containere op med varer. Hvis der skal udvides senere, må vi købe mere jord, forklarer 50-årige Ralf Stolzenbach, der startede firmaet sammen med fru Merete, som står for ekspeditionen. Ralf Stolzenbach kom fra Obtec A/S og fru Merete fra A/S Roulunds Fabriker, hvor hun arbejdede i bremseafdelingen i 18 år.

Lapper reservedels-hul

Der er i dag 15 mand ansat i Fyns Kardan & Bremsecenter. Den seneste nyansættelse er konsulent Kjeld Mortensen, 56 år og udlært mekaniker, der har 38 års erfaring i bilbranchen, senest hos P. Christensen som varevognssælger. Tidligere var han hos Hans Vestergaard med salg af Fiat, Iveco, A. Østergaard og Obtec A/S.

Ralf Stolzenbach fortæller, at virksomheden har haft en del forespørgsler omkring reservedele, som det i grunden ikke var meningen at gå ind i, men efter at en FTZ-afdeling lukkede i Odense City, har mange kunder forespurgt om at kunne blive serviceret.

- Vores nye medarbejder Kjeld Mortensen skal stå for denne afdeling med reservedele, hvor vi tilbyder alt fra udstødninger til karrosseridele med mere samt dele til lastvogne. De store grossister er blevet så store, at der er plads til os i en mindre niche, siger Ralf Stolzenbach.

Rygende travlt

Han arbejder selv med på værkstederne hver dag med renovering af kardan’er, bremser, calipre, koblinger, topstykker og motorer samt afbalancering. Men han taler konstant i telefon og besvarer spørgsmål fra kunderne.

Medarbejderne på værkstederne fortæller, at der har været rygende travlt det sidste årstid.

- Det er fantastisk, så meget arbejde vi har fået indenfor motorreparation, renovering af topstykker og kardan’er. Flere konkurrenter er enten lukket eller stoppet, men jeg tror også, at det skyldes finanskrisen, så der renoveres mere end tidligere på grund af de lavere priser end på nye dele. Vi kører i hvert fald op i arbejde og omsætning indenfor hele renoveringssektoren, og har fået flere nye kunder i Jylland og på Sjælland, siger Ralf Stolzenbach.

Han lægger en dyd i at være blevet "opdraget" hos Obtec A/S af grundlæggeren Henning Hansen, som desværre døde alt for tidligt. Hans motto var "god service og hurtig levering til rigtige priser". Det har Stolzenbach adopteret i kraft af fem varevogne, omstilling af telefonen i døgnets 24 timer og dygtige medarbejdere, hvoraf de syv er tidligere kolleger for både Ralf Stolzenbach og Kjeld Mortensen. Junior Michael Stolzenbach arbejder også på værkstederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078