23948sdkhjf

Intelligent trafikservice

TomTom vil give Vejdirektoratet og andre trafikservices kamp til stregen gennem HD Traffic.
Den hollandske navigationsgigant TomTom lancerede på et pressemøde i går torsdag den 28. oktober i DGI-Byen i København under mottoet "Freedom to move" såkaldte Live-services til bilister i Danmark, som er trafikopdateringer i realtid. Det sker med lanceringen af GPS-enhederne TomTom Go Live 1000 og 1005, som begge inkluderer Live-services, herunder trafiktjenesten, HD Traffic.

TomTom HD Traffic er en avanceret tjeneste, der løbende oplyser om diverse trafikforhold ved hjælp af oplysninger fra andre brugere. Oplysningerne opnås i realtid, og sammen med de øvrige Live-services giver de nye enheder således brugerne adgang til informationer om trafik, vejr og hastighedskameraer, som opdateres løbende. Derudover kan man også benytte sig af funktionen "lokal søgning", der via Google-søgninger finder interessepunkter efter eget ønske.

- Med Go Live-enhederne tager TomTom det næste skridt inden for navigationsløsninger. TomToms ambition er, at hjælpe bilister med at undgå trafikpropper og bidrage til en mere flydende trafik, udtaler Kennet Juhl, landechef hos TomTom Danmark.

Han oplyser, at Go Live-enhederne er til folk, der kører og rejser meget i bil og som ønsker at undgå trafikpropper på deres vej.

Med HD Traffic opdateres enhederne hvert andet minut med oplysninger om den trafikale situation, som indhentes fra flere eksterne kilder, herunder andre brugere. Dermed opnås der information om den aktuelle trafiksituation i realtid, uanset hvor i Danmark bilisten befinder sig, hvilket gør det muligt at navigere uden om trafikpropper samt uventede opståede trafikudfordringer som eksempelvis biluheld. Selve tjenesten HD Traffic er omkostningsfri det første år og kommer herefter til at koste 379 kroner årligt.

Live-Services omfatter tillige en tjeneste, der giver brugere adgang til TomToms data om mulige hastighedskameraer på vejen, både mobile og faste kameraer.

- Med vores nye GPS-enheder sørger TomTom for, at brugerne sparer tid og reducerer stress, så de kan rejse hurtigere, sikrere og på en mere intelligent måde, udtaler Kennet Juhl.

Enhederne fungerer også på tværs af landegrænserne i op til 33 lande og uden ekstra omkostninger.

Go Live 1000 og 1005, som kan købes i Danmark fra starten af november, omfatter ny touch skærm, ny magnetisk holder, hurtig processor og nye kort.

Et helt manifest

TomTom benyttede også pressemødet til at offentliggøre et såkaldt trafikmanifest, der markerer TomToms nye mission, nemlig at reducere trafikproblemer for alle. TomTom vil effektivisere trafikafviklingen med en ny teknologi, HD Traffic, der skal skabe en kollektiv effekt, der får trafikken til at flyde mere effektivt og reducerer trafikproblemerne for alle.

TomToms trafikmission indebærer ikke anlæg af veje eller indførsel af trafikrestriktioner, men er i sin enkelthed at gøre trafikafviklingen mere effektiv. TomToms trafikløsninger handler om at skabe en kollektiv effekt, hvor millioner af mennesker, der kører som en helhed, reducerer trafikproblemerne for alle. Dette bliver muligt med TomToms HD Traffic navigationssystem, der kombinerer verdens mest præcise trafikinformation med teknologi til dynamisk rutevejledning i realtid, lover selskabet.

Frem for blot at oplyse bilisten om den aktuelle trafiksituation vil HD Traffic systemet aktivt guide bilisten ad den mindst belastede rute, hvilket vil have en positiv indvirkning på alle bilisters rejsetid. Ambitionen er at reducere rejsetiden for alle bilister med fem procent på trafikerede strækninger, hvilket kan lade sig gøre, hvis bare ti procent af bilisterne i fremtiden benytter TomToms HD Traffic.

Systemet har været brugt i TomToms hjemland Holland siden 2007. Her stammer i dag 90 procent af alle trafikmeldinger fra TomTom, oplyser selskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219