23948sdkhjf

Metal: Uholdbar situation for praktikpladser

Udtalelse fra Metal Hovedstaden efter årsmøde.
"Vi mangler langt over 8000 praktikpladser. Regeringen har i et udspil annonceret, at man vil afsætte 2,4 milliarder kroner ekstra for at skabe yderligere cirka 7400 praktikpladser. Det er bare ikke godt nok", lyder en udtalelse, enstemmigt vedtaget på årsmødet i Metal Hovedstaden – Transportsekretariatet i tirsdags den 26. oktober.

"Ifølge regeringens og undervisningsministeriets egne tal har der været en fremgang på 18 procent i antallet af praktikpladser - og det er vi glade for. Problemet er imidlertid, at antallet af unge, der er uden praktikplads, alligevel er 51 procent højere i år end forrige år. Faktisk er antallet af manglende praktikpladser dobbelt så højt i 2010 som for tre år siden", lyder det videre fra Metal.

"Det lyder godt med ekstra 2,4 milliarder, men da vi allerede nu ved, at der om få år vil være mangel på faglært arbejdskraft, må der også nogle politiske initiativer til. Især i den nuværende situation, hvor arbejdsgiverne trods diverse tilskud alligevel ikke vil påtage sig deres ansvar for uddannelsen af samfundets unge. Vi kræver, at regeringen skaber uddannelsespladser og uddannelsesgaranti til vores unge", tilføjer Metal ved formand Jan Rasmussen.mich
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063