23948sdkhjf

Stafet skaber praktikplader

Virksomhedsbesøg afliver myter og fordomme om lærlinge – og skubber en række aftaler på plads.
"Lærlinge er guld værd " hedder praktikplads-stafetten, som Malerforbundet og Foreningen af Auto- og Industrilakerere (Malerfagets faglige Fællesudvalg) i samarbejde med Silkeborg Tekniske Skole har sat i gang. Og første etape blev en herlig succes. Alle ser derfor frem til at fortsætte kampagnen i resten af landet i de kommende måneder.

Første etape blev gennemført med 10 virksomhedsbesøg i Nordjylland for at sætte fokus på behovet for ekstra praktikpladser. Virksomhederne åbnede dørene og afsatte tid til en kort information og afdækning af, hvordan lige præcist man herfra kunne give de mange praktikpladsløse en hånd.

Der blev ved møderne vist utrolig stor vilje til at give plads til de unge, men også spurgt ivrigt ind til former for uddannelsesaftaler, støttemuligheder og uddannelsens tilrettelæggelse og indhold.

Flere myter og fordomme om både værdien af at uddanne lærlinge og uddannelsens skoleophold blev begravet og afløst af stor interesse for uddannelsens skoleperioder.

Stafetten var således med til at skubbe en række aftaler på plads og i gang: Tre ordinære aftaler, fem korte aftaler, en delaftale og et grunduddannelse for voksne, GVU-forløb.

Supergodt modtaget

To af de besøgte virksomheder havde allerede rekrutteret den kommende lærling, og en servicemedarbejder får nu mulighed for at afslutte uddannelsen gennem GVU.

- Vi er sikre på, at vores skolepraktikelever og øvrige lærlinge uden praktikaftale vil blive super glade udtaler Jens Søndergaard Hansen og Dorte Kruse fra Silkeborg Tekniske Skole.

- Vi er blevet helt ubeskriveligt godt modtaget i virksomhederne på vores besøgsrunde i Nordjylland. Der har været stor interesse for kampagnen og vores materiale, fortæller Peter Holner og Søren Kjærsgaard, som repræsentanter fra det faglige udvalg, som også glæder sig over at vise, at fagets rigtige organisationer gør forskellen for de mange unge medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109