23948sdkhjf

Flot første halvår for Mekonomen

Stor samlet fremgang for den skandinaviske grossist- og værkstedskoncern samt også i Danmark efter tiltag i vækstplan fra 2007.
Autogrossisterne og deres værkstedskæder spiller ud med flotte halvårsregnskaber i disse uger. Mekonomen kan berette om, hvad den skandinaviske koncern selv kalder et fantastisk første halvår med otte procent øget omsætning til 1716 millioner svenske kroner mod 1583 millioner i 2009. EBIT er øget med 64 procent til 234 millioner SEK mod 143 millioner i 2009, 14 procent mod 9 procent i 2009, og resultatet efter skat blev 173 millioner SEK mod 104 millioner i 2009.

Selv forklarer koncernen, at den stærke vækst er et direkte resultat af målrettede indsatser som eksempelvis lancering af Mekonomen Direkt, der har øget kendskabsgraden til Mekonomen markant, salg af private label produkter under Mekonomens eget varemærke, lancering af Mekonomen Fleet og ikke mindst kraftig omsætningsstigning hos værkstedskæderne Mekonomen Autoteknik og MekoPartner efter øget kundetilstrømning.

- Det forbedrede resultat er en direkte følge af, at vores dygtige medarbejdere har formået at øge omsætningen og dækningsbidraget samtidig med, at vi har haft skarp fokus på omkostningsniveauet i hele virksomheden. Det er også glædeligt at konstatere den kraftfulde vending i Danmark, samt at vores massive markedsføring har resulteret i en stærk omsætningsfremgang til vore kædeværksteder Mekonomen Autoteknik og MekoPartner, idet kundetilstrømningen til kæderne er stigende, udtaler Håkan Lundstedt, VD og koncernchef for Mekonomen.

Kraftfuld i Danmark

Mekonomen Danmark lancerede i 2007 en plan for at øge omsætning og lønsomhed i Mekonomen Danmark efter en periode med nedgang, og planen virker ifølge koncernen efter hensigten, idet den danske organisation har realiseret solide forbedringer.

I første halvår har Mekonomen Danmark opnået en omsætningsstigning på fire procent, et driftsresultat på 26 millioner SEK mod to millioner i 2009 og et driftsresultat på 6 procent af omsætningen mod 0 procent i 2009

Udover øget kundetilstrømning til sine værkstedskæder oplever Mekonomen Danmark også en stigende interesse fra værksteder, der ønsker at indgå i et af kædekoncepterne. Dette tolker virksomheden som et signal om, at de tiltag, Mekonomen har igangsat for netop at styrke kædekoncepterne, virker efter hensigten.

Fra Mekonomen Danmark siger adm. direktør Lars From, at det er Mekonomens klare målsætning at udbyde Danmarks stærkeste værkstedskoncepter, og derfor skal udviklingen accelereres.

Masser af tiltag

- Vi har netop deltaget på AutoTeknik 2010 fagmessen i Odense, hvor vi lancerede en række nye tiltag for vore kunder – blandt andet gratis juridisk rådgivning til medlemmer af værkstedskæderne, onlinebooking af værkstedsbesøg eller prisforespørgsel via vort call center Mekonomen Direkt, fortsat udbygning af vort katalog, mulighed for revisorhjælp, nyt og optimeret værkstedssystem med udvidet værktøjssortiment samt flere uddannelsesmuligheder inden for ikke mindst ny teknologi såsom hybridbiler, siger Lars From.

Han peger desuden på kundetilbuddet om gratis mobiltelefon-applikation til iphones/smartphones, der viser vej til nærmeste MekoPartner eller Mekonomen Autoteknik værksted. Med mere end 550.000 smartphones i Danmark forventer Mekonomen sig meget af dette tiltag.

- Med vores flotte resultat er Mekonomen Danmark tilbage i vækstsporet, og Mekonomen vil fortsætte med at konsolidere virksomheden med henblik på øget omsætning og lønsomhed. Dette skal ske gennem flere kædeværksteder i Mekonomen Autoteknik og MekoPartner, flere afdelinger - herunder også franchise afdelinger og medejerskab i afdelingerne, idet vores butikschefer skal have mulighed for at købe en andel af den butik, de er leder af.

- Og så skal vi naturligvis fortsætte vores massive markedsføring, siger Lars From.

Meknomen er Skandinaviens største virksomhed indenfor reservedele og tilbehør til biler, med egen grossistvirksomhed og mere end 200 butikker samt 1000 værksteder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125