23948sdkhjf

Analyse: Toyota har mindst afskrivning

Bilbranchen har foretaget en analyse af afskrivninger på biler. Resultatet viser, at Toyota er det bilmærke, der har den mindste afskrivning totalt set – Mercedes har den højeste.
Ifølge analysen er Toyota det bilmærke, der har den laveste afskrivning, både i treårigt og femårigt perspektiv. I gennemsnit afskrives Toyotaer med 43,2 procent over tre år og 60.000 kilometer. Til sammenligning afskrives Mercedes i bunden af listen i gennemsnit med 50,3 procent over tre år og 60.000 kilometer.

- Der er ingen tvivl om, at Mercedes’ manøvre med at sænke nybilpriserne i december sidste år har påvirket afskrivningerne, og det kan være forklaringen på, at Mercedes havner i bunden af listen. Det er således ikke uden omkostninger for brugtbilejerne, når priserne bliver sat ned på de nye biler. Dette kan være kritisk for især de dyrere mærker, som er meget afhængige af kundernes loyalitet, siger Jens Enghave fra Bilbranchen.

- Det er bemærkelsesværdigt, at der kun er syv procentpoint imellem første og sidstepladsen. Lige så bemærkelsesværdigt er det, at de såkaldte premiummærker som BMW og Volvo befinder sig langt nede ad listen. Analysen vender dermed op og ned på den gængse opfattelse af hvilke mærker, der holder prisen bedst, siger Jens Enghave.

I alle klasser er det en diesel model, der har den laveste afskrivning. Vinderen i afskrivningsanalysen er lidt overraskende Kia Ceed stationcar diesel, der blot afskrives med 39,3 procent de første tre år og 60.000 kilometer. Kia ligger ellers kun på en niendeplads i den samlede opgørelse.

Læs hele analysen i nyhedsbrevet Blitz, som kan downloades gratis på Bilbranchens hjemmeside www.bilbranchen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094