23948sdkhjf

Billedkunstner laver bilforhandler

Utraditionel udstilling med Jens Haaning og ALD i Den Frie Udstillingsbygning den 9. oktober til 14. november.
- Hvis ikke Den Frie Udstillingsbygning lå på hjørnet af Oslo Plads, ville det være et oplagt sted at placere en bilforhandler. Sådan lyder det fra pressekoordinator Kit Leunbach fra Den Frie Udstillingsbygning, som fredag den 8. oktober åbner dørene for en markant solopræsentation af den danske billedkunstner Jens Haaning.

Jens Haaning har produceret et nyt stedsspecifikt værk til Den Frie Udstillingsbygning og til arealet omkring bygningen. Jens Haaning omdanner Den Frie Udstillingsbygning til en funktionsdygtig bilforhandler og er indgået i et unikt samarbejde med ALD Carmarket.

I udstillingsperiodens fem uger overtager ALD Carmarket Den Frie Udstillingsbygning, og bruger rummene til udstilling og salg af et stort udvalg af nyere brugte biler. Et kyndigt personale vil desuden stille deres ekspertise til rådighed for de besøgende.

Jens Haaning har i tidligere værker gentænkt kunstinstitutionens rolle og funktion og dermed været med til at redefinere brugen af forskellige udstillingsrum. Op gennem 1990'erne har Jens Haaning blandt andet omdannet udstillingsrum til flagproduktion, købmandsforretning og rejsebureau. Også i denne udstilling bringer han to meget forskellige verdener sammen i ét værk, og peger derved på den betydnings-forskydning der opstår når noget flyttes fra en kontekst til en anden, forklares det.

Ud over at fungere som ramme, hvor den besøgende kan reflektere over kulturelle og økonomiske aspekter ved fænomenet salg af nyere brugte biler, er udstillingen også en kommentar til den lokale kunsthals situation i København, og Den Frie Udstillingsbygning som tidligere lukningstruet institution. København har p.t. fem kunsthaller med meget forskellige profiler og politik, men har alle det til fælles, at de er placeret på meget dyre adresser i det centrale København, og at de har et relativt beskedent budget til at producere udstillinger for.

- Jeg sidder selv i én af kunsthallernes advisory board, men ønsker at stille spørgsmålet, om ikke samtidskunstens vilkår i København ville kunne optimeres hvis én eller to af de fem kunsthaller lukkede og deres finansielle grundlag blev overført til de andre kunsthaller. Jeg ønsker ikke at vælge mellem de forskellige kunsthaller og har ingen præferencer, men nu var det Den Frie som inviterede mig, siger Jens Haaning.

ALD Carmarket, som normalt opererer fra adresser i Taastrup, Køge og Fredericia, er ejet af ALD Automotive, hvor størstedelen af deres nyere brugte biler er tidligere leasingbiler fra ALD Automotive. ALD Carmarket kender derfor bilernes fulde historik, og bilernes alder er typisk 1-4 år og har oftest kun haft én ejer. Det er ALD Carmarkets målsætning at være den foretrukne leverandør af personbiler og varebiler til det danske marked.

Der er fernisering den 8. oktober kl. 17–20.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079