23948sdkhjf

Sælgeren der blev finanschef

En af bilbranchens Grand Old Men hvis karriere gik fra sælger til finanschef, kan fejre sit 50 års jubilæum onsdag 1. september.
Økonomichef Bent Christensen fra Semler Gruppen, er nærmest indbegrebet af Volkswagen, SMC og biler. Han er kendt vidt og bredt i forhandlerorganisationen som en ihærdig, vedholdende og pålidelig herre, som igennem alle årene, har sat sit helt personlige præg på både SMC og branchen.

- Jeg havde ingen fornemmelse af den spændende karriere, der ventede, da jeg første gang mødte op i på Østerbrogade, hvor SMC dengang havde Danmarks største bilhus, siger Bent Christensen.

- Efter en almindelig kontoruddannelse, fik jeg sælger-kasketten på, idet jeg fik ansvaret for firmaets salg af invalidebiler og udlejningsbiler.

I 1973 skiftede Bent Christensen spor, da han blev tilbudt en stilling som fuldmægtig i debitorbogholderiet. Et job, der passede fint til hans naturlige talent for rettidig omhu og akkuratesse. Siden fortsatte karrieren i stillinger som budgetchef, regnskabschef, økonomichef og finanschef.

I 2008 blev alle Semler Gruppen ejendomme organiseret i Semler ejendomme. Her var Bent Christensen ankermand, og det var derfor naturligt da han ønskede at tilbringe sine sidste år som økonomichef samme sted.

En fantastisk rejse

- Jeg synes jeg har været med i bilbranchen mens det var allermest spændende. Med boblen og rugbrødet på hylderne, var Volkswagen allerede nummer 1 på salgslisterne, da jeg begyndte i firmaet. Til trods for dette, har det dog ikke kun været en dans på roser, forklarer Bent Christensen med rynkede øjenbryn.

– 1973 blev begyndelsen til 10 svære år for hele bilbranchen. Sammen med et efterfølgende regeringsindgreb, tog oliekrisen næsten pusten fra os. Og jeg må da indrømme, at jeg så lidt spøgelser, da den nuværende finanskrise var i anmarch. Heldigvis er vores virksomhed en robust størrelse, som kan stå imod, når markedet bliver besværligt.

Bent Christensens entusiasme og interesse for både bilbranchen og SMC, udmøntede sig i 2005 i bogen Semler Sagaen, der i dag betragtes som en vigtig beskrivelse af dansk bilhistorie. Han havde, i kraft af sin klæbehjerne og indsigt, en stor finger med i spillet under bogens tilblivelse.

Næsten klar til sit otium

Umiddelbart fornemmer man ikke, at han skal runde af i løbet af det næste halve år for at nyde sit otium fra årsskiftet.

– Jeg har faktisk allerede overladt visse opgaver til mine efterfølgere. For eksempel min formandspost i Semler Idræt, hvor jeg har været frivillig leder i 26 år, siger Bent Christensen.

På spørgsmålet om hvad den megen fritid skal bruges til på det tidspunkt, svarer han prompte:

- Jeg får travlt! Blandt andet med familien, min interesse for foto, på rejser. Og så selvfølgelig hunden Gigi, der for øvrigt lige er døbt om til Lord Nelson, fordi den har mistet sit ene øje!

Dagen, onsdag 1. september, markeres med en reception for venner, forretningsforbindelser og kolleger på Park Allé i Brøndby mellem klokken 10 og 11.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109