Tesla åbner dansk showroom
Markerer indtræden på det danske marked sammenfaldende med børsintroduktion i USA for at skaffe midler til masseproduktion af ny familie-elbil.
Åbningen bliver markeret med et pressemøde om eftermiddag og et elektrisk Grand Opening Party om aftenen for indbudte gæster. Her vil den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton stå for den officielle indvielse og samtidig præsentere en verdensnyhed i form af den nye familiebil S-modellen.
Umiddelbart efter den officielle indvielse kan gæsterne få en tur i selskab med Danmarks første Le Mans-vinder, racerkøreren John Nielsen samt racerkøreren Ronnie Bremer. Til stede ved indvielsen er den øverste ansvarlige for Tesla Motors i Europa, Vice President Christiano Carlutti.
Valget af Bredgade 35 i Frederiksstaden er ikke tilfældig. Adressen husede tidligere en del af Bruun Rasmussens auktionshus, så åbningen markerer et opbrud med det klassiske, konservative Bredgade, der bliver ført ind i den nye tidsalder med butikken for elbiler.
De indbudte gæster kan byde på en weekend i en Tesla ved en aktion forestået af den legendariske auktionarius Jesper Bruun Rasmussen. Pengene går ubeskåret til velgørenhed..
Aktiepenge til bilfabrik
Samtidig kan Berlingske Tidende skrive, at Tesla går på børsen i USA, men mødes med dyb skepsis, idet enorme underskud og hård konkurrence gør det svært for den californiske bilproducent.
Det er første gang siden 1956, en amerikansk bilproducent går på børsen. Investorer kan købe op til 13,3 millioner aktier, hvilket er en forhøjelse på 20 procent i forhold til den oprindelige mængde aktier.
Det afspejler sandsynligvis positive reaktioner fra investorer, men Tesla kører med underskud efter et skuffende salg af firmaets eneste model, el-sportsvognen Tesla Roadster, der siden 2008 kun er solgt i cirka 1100 eksemplarer. Tesla håber at få omkring en milliard kroner i kassen fra aktiesalget, der skal gå til en egentlig bilfabrik i Californien, hvor Tesla har fået statspenge til at begynde produktionen af sin næste bil, S-modellen, der vises frem i København.
Tesla Roadster koster over en halv million kroner uden afgifter, og producenten presses af Nissan, renault og General Motors, som er på trapperne med familie el- og elhybrid-biler. Men tyske Daimler har via et investeringsselskab køb op i Tesla, og Toyota har lovet at investere i selskabet.