23948sdkhjf

Udfordringer i Schackenborg Grus Rally

Motor Sport Sønderjylland afviklede forleden Schackenborg Grus Rally med overraskelser for både kørere og officials. Deltagerne blev mødt med tre helt nye hastighedsprøver i forhold til sidste år. Der var fem hastighedsprøver som skulle køres to gange. Ingen kendte således alle prøverne, og officials vidste ikke på forhånd, hvad der eventuelt ville opstå af problemer på de nye, snævre hastighedsprøver.

Men det viste sig hurtigt, at det var på de gamle hastighedsprøver, at de fleste uheld skete. Blandt andet Gallehus Skov prøven med en kombination af lange lige stræk og tre snævre 90 graders sving, samt et par med dårligt udsyn. Otte mandskaber røg her i større problemer, og måtte trækkes op af en velvillig entreprenør, Erik Jacobsen fra Gallehus, der hjalp Motor Sport Sønderjylland.

På Brønderby prøven var det landmændene, der kunne volde problemer, da de skulle ud for at redde høsten i det fine vejr, men lidt efter lidt kom der styr på det hele efter et par stop, siger prøvechef Christian Volter, Lunderskov.

Vinder af Schackenborg Grus Rally blev en velforberedt og meget velkørende Tim Fraas, Vejby, med Janni Møller Jørgensen, Assens, i observatørsædet i en gammel Volvo 240. En lige så stor overraskelse endnu engang var Benny Pedersen/Preben Jensen, Esbjerg/Tjele, BP Racing, der weekend efter weekend for tiden scorer topplaceringer. De var kun fem sekunder efter vinderholdet i deres lille hurtige Peugeot 106 Evo, og vandt endnu engang i klassesejr, og at blive nummer to generelt var fornemt. Teamet har været flere gange i Sverige i år for at træne på grus, og undervognsopsætningen fra Sverige hjalp til det fornemme resultat.

- Opsætningen var lavet færdig hjemmefra. Smal og høj i stedet for asfaltopsætningen, som skal være lav og bred. Dertil den rigtige hjulindstilling og justering af støddæmperne til de højere smalle grushjul. Nu skulle der gives gas, og det gik jo meget godt, udtaler Benny Pedersen, som af flere konkurrenter fik karakteren "Kongekørsel" ved mål.

På tredjepladsen kom den større og kraftigere Subaru Impreza WRX med Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard fra Holstebro. Der var 64 hold til start.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078