23948sdkhjf

DI-pris til banebrydende hybridsæde

En, to, tre. Længere tid tager det ikke at forvandle Dahl Engineerings såkaldte hybridsæde fra et voksensæde til en godkendt barnestol. Opfindelsen øger passagersikkerheden i biler, busser og taxier, og hybridsædet har også styrket væksten i Thisted-virksomheden. Derfor blev Dahl Engineering i går eftermiddags tirsdag den 9. november tildelt DI Thy/Mors' InitiativPris 2010 på virksomhedens adresse på Løvevej.

At der næsten skulle rovdyragtige egenskaber til at få produktionen af hybridsædet i gang har vi omtalt tidligere her i fagbladet. Opfinderen Claus Dahl Pedersen har virkelig kæmpet med næb og klør for at få sit sæde ud i virkelighedens køretøjer. Til at begynde med ville Folketinget nemlig ikke fritage opfindelsen for afgifter, som almindelige barnestole og airbags ellers er. Afgifterne ville betyde, at sædet ville blive tre gange så dyrt, og derfor overvejede Claus Dahl Pedersen at sælge patentet til udlandet. Men med nordjysk vilje lykkedes det for Claus Dahl Pedersen at få politikerne på mere erhvervsvenlige tanker. I foråret vedtog Folketinget nemlig at fritage opfindelsen for afgift.

- Vi kan alle være glade for, at produktet kom på markedet. For ikke alene gavner hybridsædet vores børns sikkerhed. Det rummer samtidig gode erhvervsmæssige perspektiver. Hybridsædet er et eksempel på førsteklasses innovation. Dermed viser Dahl Engineering vejen til vækst i vores egn, og den indsats er vi glade for at kunne hædre i dag, siger Mogens Mathiasen, formand for DI Thy/Mors.

Ved overrækkelsen modtog Dahl Engineering et diplom og et kunstværk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079