23948sdkhjf

Kaotisk Formel 1 debut i Sydkorea

De to Red Bull racere med Mark Webber og Sebastian Vettel var igen hurtigst i tidtagningen, men de kom ikke i mål på den spritnye bane i Yeongam, Sydkorea. Fernando Alonso, Ferrari, vandt dermed sin femte sejr i år foran Lewis Hamilton, McLaren, og Felipe Massa, Ferrari. Nummer fire blev en godt kørende Michael Schumacher, Mercedes. Han undgik problemer og er kendt for at være mester, også i regnvejr.

Løbet blev udskudt på grund af heftig regn, og der blev kørt 17 omgange efter Safety bilen, før det egentlige løb startede, og fire gange mere under løbet var den smarte Mercedes SLS AMG Safety car på banen for at holde styr på tropperne efter uheld.

Mark Webber mistede kontrollen over Red Bull raceren i en oversatsning på et uheldigt sted, og han tog en godt kørende Nico Rosberg, Mercedes, med sig. Sebastian Vettel, Red Bull, udgik på 46. omgang med tekniske motorproblemer. Det er desværre ikke første gang, det er sket.

Efter løbet sendte Renault en stor undskyldning, idet Red Bull benytter Renault motorer.

Alvorlige bøder

Efter løbet blev italienske Adrian Sutil, Force India, idømt en bøde på godt 53.000 kroner og en placering fem placeringer længere nede i næste løb, fordi han kørte ind i Kamui Kobayashi, Sauber. Det samme overgik Sebastian Buemi, Schweiz, Toro Rosso, da han ramte Timo Glock, Virgin.

Stillingen blev således vendt op og ned efter dette løb. Webber har ført serien længe, men Fernando Alonso kom nu i spidsen med 231 points foran Webber, 220 points, Hamilton, 210 points og Vettel med 206 points.

Der er kun to løb tilbage i år i Brasilien den 7. november og i Abu Dhabi den 14. november. Med blot 50 points på spil i de sidste to løb kan meget endnu kan ske, men det bedste bud på en ny verdensmester 2010 er nok Fernando Alonso, Ferrari, hvis han undgår uheld. Han er tidligere dobbelt verdensmester og har kørt fremragende på det sidste. Den regerende verdensmester Jenson Button, McLaren, blev kun nummer 12. Han har scoret 189 point.

4500 kroner for en billet

Den nye Yeongam-bane i Sydkorea er 5,621 kilometer lang med mange kurver, og tegnet af den tyske arkitekt Hermann Tilke, der også har tegnet banerne i Malaysia, Bahrein, Shanghai og Abu Dhabi. Korea International Circuit ligger 400 kilometer syd for Seoul.

Den nye bane har plads til 120.000 tilskuere, som alle sidder ned, men så mange var der ikke. En plads ved start og mål kostede små 4500 kroner, oplyste tv. Mange penge for en sydkoreaner, der endnu ikke er helt oppe på vestligt lønniveau.