23948sdkhjf

Fiat 80 år i Danmark

I disse uger er det 80 år siden, den første dansker satte sig bag rattet af en Fiat herhjemme. Der er sket meget siden det første år, hvor Fiat solgte den første bil på danske plader, og havde 26 biler på lager.

Fiat er en af de ældste importører i landet, og i dag et af de mest populære bilmærker i Danmark. Pudsigt nok var den mest populære bil i 30’erne Fiat 500, som det er tilfældet i dag med den nye populære version. Dengang den lille Fiat Standard Coupé, også kaldet Topolino, med 13 hk til en pris af 3125 kroner. Siden er antallet af "heste" vokset. Det samme er prisen, men historien i Danmark er meget mere end Fiat 500.

Modelprogrammet hos Fiat har gennemgået en utrolig udvikling med mange loyale og trofaste kunder, og Fiat er kåret til "Årets Bil" ikke mindre end ni gange, så historien handler også om modeller som Fiat 127, 128, 131, Uno, Panda, Punto, Bravo og Multipla.

Fiat er i år kåret som det mest "grønne" bilmærke med det laveste gennemsnitlige CO2 udslip i Europa i kraft af sine mange små bilmodeller, og har netop for andet år i træk vundet en fornem hæder for den teknologiske udvikling af motorer. Selvfølgelig har der også været op- og nedture i perioden, med blandt andet rustproblemer med mere, men i dag fungerer alt, som det skal, med 65 velfungerende forhandlere, udtaler Fiat chefen i Danmark, Federico Goretti, i hovedkvarteret i Glostrup med 60 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063