23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

PEUGEOT HAR LANCERET sin nye 1,6 liters THP benzin-motor i 308 CC, der yder 200 hk.

NÆSTE ÅRS ENGINE EXPO er fastsat til dagene 17.-19. maj i Messe Stuttgart. Her kåres årets bedste motorer i forskellige segmenter.

GKN PLC FORDOBLEDE overskuddet i tredje kvartal til 756 millioner kroner på grund af stigende efterspørgsel af komponenter med mere i Nordamerika og Asien.

BMW TILBAGEKALDER NÆSTEN 22.000 biler i Kina på grund af fejl i bremserne.

KVINDER FÅR GRATIS adgang til Essen Motor Show den 29. november, og den 3. december kan en mand tage sin søn eller datter med for én adgangsbillet. Udstillingen afvikles i perioden 27.11.-5.12.

NCAP CRASHTEST PROGRAMMET af nye biler introduceres nu i Sydamerika. De første byer med aftalen er Montevideo i Uruguay og Sáo Paulo i Brasilien.

FIAT ER FOR ANDET år i træk kåret som selskabet med de bedste motornyheder af en international jury. Sidste år var det Fiats MultiAir motor, og i år den nye lille TwinAir 875 ccm motor, der yder fra 60 til 105 hk.

PORSCHE PLANLÆGGER HYBRID versioner i hver model, plus mindre firecylindrede motorer, der nedbringer CO2 udslippet.

TRW UDVIDER FABRIKKEN i Slovakiet, der fremstiller elektriske styresystemer. Fabrikken beskæftiger 400 ansatte. Næste år ansættes yderligere 250.

CITROËN OG PEUGEOT i PSA-koncernen fik en omsætningsfremgang i tredje kvartal på 10,3 procent. Underleverandøren Faurecia gik frem med 11,5 procent efter opkøb af selskaberne Emcon og Plastal i Tyskland. Ledelsen forventer dog en nedgang i 2010 på fem procent, men der er fremgang i Kina og Brasilien.

TOYOTA BEGYNDER AT fremstille Prius i Thailand som det første land udenfor Japan.

GM BEGYNDER, i samarbejde med Kinas største bilproducent SAIC Motor Group, eksport af en mindre familiebil, Chevrolet Sail, til Sydamerika.

AUDI BEHÆVER EN ekstra fabrik i Kina, oplyste Audi chefen Rupert Stadler forleden. Måske allerede fra 2012. Han ønsker at tilbyde hele Audi programmet i Kina.

KIA LANCERER EN ny Rio-serie på Geneve udstillingen i marts 2011. Den kommer til Danmark efter sommeren 2011.

OPEL HAVDE FORLEDEN et flot jubilæum. Bil nummer 16 million forlod samlebåndet siden starten for 111 år siden.

AUDI Q7 OG søstermodellen VW Touareg er introduceret med en ny basis-motor 3,0 TDI 204 hk, der klarer godt 200 km/t på toppen og 0-100 på 9,0 sekunder. De to selskaber lover et gennemsnit på 13,5 kilometer per liter og et CO2 udslip på 195 g/km.

TATA MOTORS I Indien, der købte Jaguar og Land Rover i 2008, dropper planene om at lukke de tre engelske fabrikker i Castle Bromwich, Solihull og Halewood ved Liverpool. Der skal i stedet udvides med 1500 ansatte til produktion af den nye Land Rover Evoque på Halewood fabrikken.

TOPCHEFEN HOS BMW, Norbert Reithofer, har fornyet kontrakten med ledelsen for endnu fire år. Samtidig oplyser han, at rygter i tysk og amerikansk presse om et samarbejde med General Motors er det rene vrøvl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078