23948sdkhjf

Rattet rundt med motorsporten

HARTMANN RACING med James Thompson og den svenske kører Tomas Engström, Honda Accord, sikrede sig en 1-2 sejr på Braga-banen i Portugal. Næste løb i European Touring Car Cup afvikles til juli i Østrig.

JENSON BUTTON, McLaren, vandt Formel 1 løbet i Melbourne foran R. Kubica, Renault, og de to Ferrari-kørere F. Massa og F. Alonso. Sebastian Vettel, RedBull, fik bremseproblemer efter at have ført løbet suverænt og måtte udgå. Michael Schumacher blev nummer 10. I Malaysia vandt Sebastian Vettel endelig efter to uheldige løb foran mærkekollega Mark Webber, begge Red Bull, med Nico Rosberg, Mercedes på tredjepladsen. Tidtagningen var kaotisk i regnvejr, som vendte op og ned på startrækkefølgen. Serien føres af F. Massa, Ferrari, med 39 points foran Vettel og Alonso med hver 37 points. Næste løb afvikles i Kina den 18.april.

MAX CHRISTENSEN/DORTHE RAVN, Subaru, blev nummer ni og bedste danske hold i ADAC Wikinger Rally ved Flensborg. Medio april deltager de i ADAC Hessen Rally ved Kassel, før DM-premieren i maj måned.

KNUDSEN MOTORSPORT ved Martin Knudsen, Egtved, og Søren Kjær, Fredericia, Honda Civic Type R, deltager i to tyske mesterskabs rallyer før DM-premieren i maj måned.

DEN 28. MARTS blev en historisk dag for dansk karting, da fire danskere besatte de fire første pladser på South Garda banen i Italien, med et samlet felt på 90 kørere. Først i mål kom Nicolai Møller Madsen, 17, foran Jacob Nørtoft, 16, Max Klinkeby-Silver, 15 og Michelle Gatting, 16. Det var samtidig Nicolai Møller Madsens ottende podieplads i store internationale løb.

PEUGEOT HAR TILMELDT to af den nye model RCZ til 24 timers løbet på Nürburgring medio maj. De to biler har en 2.0 liters diesel med 200 hk.

TREDJE AFDELING af VM i rally blev afviklet i Jordan, med Sebastian Loeb/D. Elena, Citroën C4, som vinder. Det var Loebs 56. sejr i et VM rally. Er han på vej til den syvende VM-titel? På de efterfølgende placeringer kom Matti Latvala/M. Attila og Mikko Hirvonen/J. Lahtnen, begge i Ford Focus WRC. Loeb fører serien med 68 points foran Latvala med 43 points, og Hirvonen med 37 points, mens norske Petter Solberg, i en privatanmeldt Citroën C4, er nummer fire med 35 points. Den tidligere Formel 1 verdensmester Kimi Räikkönen, Citroën C4, snurrede igen, og sluttede nede i feltet. Næste VM-afdeling er i Tyrkiet fra den 14. april.