23948sdkhjf

Bank vil købe Ford ud af Mazda

Ifølge japansk presse er Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. på vej til at overtage rollen som største aktionær hos Mazda i Hiroshima. Selskabet har i dag kun 2,9 procent, mens Ford ejer godt 11 procent. Opkøbet vil ske inden årets udgang, skriver pressen i Tokyo. Det konfirmeres af bankens bestyrelsesformand Masayuki Oku, der samtidig udtaler, at det er bedre og sikrere for Mazda at have en bank som største aktionær. Det betyder, ifølge et analysebureau i Tokyo, at Mazda i fremtiden behøver en ny partner i bilindustrien.

Mazdas topchef Takakashi Yamanouchi oplyser i Hiroshima, at han helst ser en fortsættelse af samarbejdet med Ford, og en Ford talsmand hos Ford i Detroit udtaler, at Fords ejerskab i Mazda forbliver uændret. Det hænger dog ikke sammen med tidligere oplysninger, som er refereret i The Detroit News, der skriver, at Ford ved flere lejligheder har signaleret, at udvikling og fælles produktion af biler vil slutte i fremtiden.

Ford og Mazda har samarbejde og produktion omkring en fabrik syd for Detroit og i Thailand, hvor der fremstilles pickups. Den nye succesmodel fra Ford, Fiesta'en, er udviklet på basis af Mazda2 platformen, og den nyeste Ford Fusion i USA benytter Mazda6 platform.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141