23948sdkhjf

Frontruden og trafiksikkerheden – et overset problem

Myndighederne smøler med fastlagt klare regler for, hvornår en frontrude bør skiftes af hensyn til trafiksikkerheden, mener Dansk Autoglas.
- Trafiksikkerhed er med rette i fokus. Der er opmærksomhed på blandt andet højresvingsulykker og spirituskørsel. Ja, blot man kommer til at køre lidt for hurtigt, så er der ingen kære mor. Men de problemer, som en skadet eller slidt frontrude skaber, tages der meget let på. Der er efter branchens opfattelse flere årsager til, at der ikke gøres noget ved sagen, udtaler Robert Lau, projektleder hos Dansk Autoglas under Glarmesterlauget i Danmark.

- Grundlæggende er det myndighedernes skyld. Til trods for at problemerne er kendt og er blevet påpeget mange gange, så har man vendt det døve øre til. Der er ikke fastlagt klare regler for, hvornår en frontrude bør skiftes af hensyn til trafiksikkerheden. Det betyder, at synsvirksomhederne og branchen ikke har noget at gå efter, når kunderne skal rådgives. Afgørelsen beror på et skøn, og onde tunger mener endda, at man hos synsfolkene har en tendens til ikke at være for hårde. Bevidst eller ubevidst synsssjusk. Kunderne skulle jo gerne komme igen, påpeger han.

- Nu er det sådan, at en nordisk brancherapport netop har påvist, at en godt nedslidt rude forringer reaktionstiden med det, der cirka svarer til to solide snapse. Husk på, at bilister ikke er småberusede hele tiden. Men en slidt rude eller revnet rude er nu engang defekt hele tiden. Der er behov for klare og realistiske regler på området. Der er ingen undskyldning. Måleværktøjet findes, fastslår Robert Lau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14