23948sdkhjf

Fords milepæl i Rally New Zealand

25-årige Jari-Matti Latvala fra Finland vandt Rally New Zealand i Ford Focus WRC foran Sebastien Ogier i Citroën C4 og Sebastien Loeb, ligeledes i C4. Det var Fords sejr nummer 75 i VM-serien i rally, hvor de slog Lancias rekord med 74 sejre.

Citroën har haft 63 sejre, Peugeot 48 og Subaru 47 sejre. 17 kørere har medvirket til de mange Ford-sejre med navne som Timo Mäkinen, Hannu Mikkola, Roger Clark, Björn Waldegaard, Kyosti Hamalainen, Ari Vatanen, Didier Auriol, Francois Delecour, Miki Baision, Gianfranco Cunico, Tommi Mäkinen, Carlos Sainz, Colin McRae, Markko Märtin, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala, der kører sammen med Miikka Antilla.

Det var Letvalas tredje sejr efter England i 2002 og Sverige i 2008. Hans far var også rallykører, og Jari-Matti startede allerede som otteårig på private veje i Finland. Han har kørt en del forskellige biler i karrieren, før han fik kontrakten med Ford for et par år siden.

VM-serien føres af den mangedobbelte mester S. Loeb med 108 points foran Latvala med 72 points og landsmanden M. Hirvonen med 64 points. Næste VM afdeling er i Portugal den 28.-30. maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094