23948sdkhjf

Afgift på hybribarnestole fjernet

En årelang kamp er slut for opfinderen af et unikt og universelt alt i et-sikkerhedssæde. Et enigt Folketing vedtog tirsdag enstemmigt skatteministerens lovforslag, der fritager bilsæder med integrerede barnestole for afgift.

Iværksætteren og opfinderen Claus Dahl Pedersen fra Dahl Engineering i Thisted har opfundet og patenteret et godkendt hybridsæde til taxier, busser og biler, som i løbet af 2-3 sekunder kan forvandles fra et normalt sæde til voksne til en godkendt barnestol til alle børn fra ni måneder og op til en alder, hvor de ikke længere skal sidde i barnestole.

Claus Dahl Pedersen har kæmpet for at få sin opfindelse fritaget for afgifter i lighed med almindelige barnestole og air bags for at kunne starte en rentabel produktion i Thy. Med lovændringen regner han med allerede til sommer at blive færdig med en udvidelse af virksomheden og starte en produktion op.

Den nye lov betyder, at køretøjers afgiftspligtige værdi nedsættes med 6000 kroner pr. sæde med integreret barnestol, og den gælder for alle personbiler, herunder også taxier, institutionsbusser og privates busser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078