23948sdkhjf

Knaldhård konkurrence i mellemklassen

Toyota Urban Cruiser, Škoda Octavia og Kia Cee´d ånder Hyundai i30 i nakken i Mellemklasseanalysen 2010 fra Bilpriser.dk. Alfa Romeo MiTo overrasker.
En knaldhård konkurrence præger mellemklassen, den såkaldte Golf-klasse. Det viser Mellemklasseanalysen 2010 fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk. Kun håndører skiller modellerne i toppen ad, når man ser på totaløkonomien over fire år og 80.000 km.

For selv om Hyundai i30 1.4 ISG Classic med 2,24 kroner pr. km uden forsikring og service placerer sig bedst i Mellemklasseanalysen 2010, der omfatter 40 modeller, så er prisen for at skifte til en Toyota Urban Cruiser kun 19 øre ekstra per km. Cruiseren lander på 2,43 kr. pr. km. I det hele taget har de ikke-koreanske mærker virkelig strammet sig an i år for at kunne tilbyde kunderne biler, der ikke flår ejerne i det daglige.

Škoda Octavia 1.6 TDI kan med sin fine brændstoføkonomi på 22,2 km/l presse prisen pr. km ned på 2,44 kr. Det samme er tilfældet med Kia Cee’d 1.6CRDi, der bygges i Slovakiet, selv om det er et koreansk mærke. Renault Mégane 1.5 dCi, som man stadig kan købe med fem års garanti, lander på pæne 2,47 km, hvilket rækker til en sjetteplads. Ja selv Alfa Romeo, der er berygtet for slemme værditab, lander med Mito 1.3 TDM på en overraskende ottendeplads med 2,52 kr. Den kører da også 23,3 km på literen, og det tæller tungt, afslører beregningerne fra Bilpriser.dk.

- Det er i det hele taget den trend, vi ser. De biler, der virkelig kører langt på literen, er efterspurgte, også som brugte. Det holder værditabet nede, siger chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Analysen kan hentes i sin helhed på www.bilpriser.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094