23948sdkhjf

Elev i salgsafdelingen - kært barn har mange navne

Salgstrainee, bilsælgerelev og juniorsælger - mange titler bruges om en elev i salgsafdelingen hos en bilforhandler. Den mest oplagte uddannelsesvej er handelsassistent, salg med brancheretning Auto.
Den grundlæggende erhvervsuddannelse for en bilsælger er “Handelsassistent, salg med brancheretning Auto". Uddannelsen tager typisk to år og er en vekseluddannelse. Det vil sige, at eleven er i lære i cirka 104 uger, hvoraf der er mellem 9-12 ugers skoleophold, på Business College Syd i Mommark.

Uddannelsen forudsætter enten en baggrund som HG2 /HHX eller tilsvarende og afsluttes med en fagprøve-eksamen. Efter bestået praktikperiode og eksamen, er man faglært handelsassistent inden for autobranchen.

På Business College Syd i Mommark, har Karsten Jakobsen, der er ansat i salgsafdelingen hos Carepoint, Christen Agerley i Aabenraa, netop afsluttet sit sidste skoleophold og er så småt gået i gang med at forberede sin fagprøve, der omhandler salg og markedsføring af udvalgte produkter og serviceløsninger i virksomheden.

Karsten Jakobsen er 22 år og har taget en HHX på den internationale linje. Efterfølgende har han aftjent sin værnepligt hos Den Kongelige Livgarde og arbejdet som guide hos Star Tour i Tunesien. Karsten Jakobsen fik besked om, at VW- forhandler, Christen Agerley i Aabenraa, søgte en elev, mens han var udsendt som guide. Han tog en hurtig beslutning - skrev en ansøgning og kom til samtale, dagen efter han var landet i Danmark.

Bredt ansvarsområde

Salgsafdelingens udseende herunder prisskilte, brochurer og bilernes opstilling har været Karsten Jakobsens ansvarsområder fra første dag og langsomt og i stigende grad, har han fået kundeansvar og kan nu varetage et bilsalg selvstændigt.

Claus Egholt, der er salgschef og Karsten Jakobsens oplæringsansvarlige, har i en del år haft elever i salgsafdelingen og ser mange fordele i selv at kunne skabe de rette medarbejdere. De nye elever har flair for anvendelse af IT og løsninger baseret på internettet, og da disse administrative opgaver er stigende, ser Claus Egholt en stor fordel i at have en elev som Karsten til at løse disse opgaver.

- Vi bliver bombarderet med informationer, brochurer og net-løsninger, så er det skønt med en kollega, der er lidt hurtigere på tasterne og samtidig giver det mig mere tid til, det vigtigste, nemlig den personlige kontant med kunderne, siger Claus Egholt.

I de perioder Karsten Jakobsen har været på skolen i Mommark, har de fleste af hans medstuderende været ansat i reservedelsafdelingen, og det har givet en bred indsigt og forståelse for alle salgsfunktioner i et bilhus.

- Det kunne dog kunne have været rart med flere elever med baggrund i salgsafdelingen, men opgaverne omkring salg og markedsføring er meget ens i de to afdelinger. Jeg sælger en komplet bil, mens reservedelseleverne sælger de løse dele, siger Karsten Jakobsen.

Bredt tilrettelagt uddannelse

På det sidste skoleophold var der emner som finansiering og vurdering af brugte biler – lige Karsten Jakobsens boldgade! Og dermed et udtryk for, at skolen tilrettelægger uddannelsen bredt ud fra branchens behov.

Skolen sikrer, at den enkelte elev kan bestride enhver sælgende funktion i et moderne bilhus eller hos en grossist. Karsten Jakobsens underviser på Mommark, Johnny Nedergaard, siger:

- Det er salg og markedsføring, der er omdrejningspunktet for uddannelsen. Hvilke produkter, der så sælges, beror på hvilken afdeling eleven er tilknyttet. Der er også set eksempler på elever, der har haft daglige opgaver både på lageret, såvel som i salgsafdelingen, siger Johnny Nedergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078