23948sdkhjf

EU dømmer kørelys fra 2011

Lovmæssige ændringer vil reducere miljøbelastningen og øge sikkerheden på vejene. Vi er parate, lyder det fra Philips.
Den automotive lysindustri er i gang med en gennemgående forandring samtidig med, at flere mennesker verden over gerne vil være mobile. På samme tid stiger presset for lovmæssige ændringer, der reducerer miljøbelastningen og øger sikkerheden på vejene. Den seneste EU-lovgivning, der gør kørelys obligatorisk fra 2011, er et tegn på, hvor bilbranchen er på vej hen.

Samtidig er bilproducenterne i højere grad tvunget til at leve op til forbrugernes forskellige smag som spænder fra funktionelle økonomibiler til større luksusbiler.

Nye teknologier som eksempelvis Philips cutting edge LED teknologi er samtidig ved at forandre den måde, som biler ser ud og kører på.

På Automechanika i Frankfurt i september viste Philips fire innovationer, som afspejler firmaets vilje til at gøre livet mere sikkert på vejene. Der er tale om fire nyskabelser, som gør bilerne mere sikre, mere miljøvenlige og mere elegante.

Lys forhindrer dødsfald

EU-lovgivningen foreskriver, at alle nye bilmodeller skal være udstyret med konstant kørelys, DRL, fra begyndelsen af 2011 for at forbedre bilernes synlighed på vejene.

Tests har vist, at man kan forhindre mellem 1200 til 2000 dødsfald om året i Europa ved at indføre kørelys.

Derfor skal alle nye biler være udstyret med kørelys fra 2011 for at gøre bilerne mere synlige for modkørende trafik, som det har været tilfældet i Danmark siden 1990.

På danske biler vil fordelene ved LED kørelys være et skarpere og dermed mere sikkert kørelys, en designmæssig opgradering af ældre biler og en mere energivenlig lyskilde med en holdbarhed, der svarer til bilens levetid.

- Philips gør livet mere sikkert på de europæiske veje både om dagen og om natten med det nye DRL-lys. Vi gør det muligt for bilisterne at leve op til EU-normerne, der forpligter alle nye biler til at have kørelys siger Dominiek Plancke, General Manager for Philips Automotive.

Fire lygter

For at gøre de nuværende biler så synlige som de nye, introducerer Philips sit nye hvide DRL-lys, der øger skarpheden og kontrasten i lyset, og så er de også mere energieffektive.

Philips DayLight 4 giver en god synlighed og gør kørslen mere sikker i dagtimerne. DayLight8, giver bilisterne den maksimale synlighed og kompromisløst design også om natten.

Begge lyssystemer muliggør en CO2-besparelse på 5,5 g / km, mens deres lange levetid reducerer behovet for vedligeholdelse.

I det blå segment har Philips sendt BlueVision ultra halogenlampe, der er den eneste E-godkendte halogenlampe, på markedet. Der giver et klart hvidt lys samtidig med, at den stilfulde blå refleksion i lygten giver en oplevelse af Xenon.

Den fjerde mulighed er X-treme Vision halogenlampe giver 100 procent mere lys i sammenligning med en tilsvarende standard halogenlampe. X-treme Vision overgår sin forgænger X-treme Power, og leverer et mere behageligt lys.

Disse er de fire seneste tilføjelser til den innovative line-up af Philips LED kørelys og 12V halogenlamper til biler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078