23948sdkhjf

Glemt syn koster bøde

I midten af oktober måned indførte Midt- og Vestjyllands Politi en ny bødepraksis, der betyder, at bilister fremover vil modtage en bøde på 1000 kroner, hvis de ikke får deres bil synet i tide.
Hvis man glemmer at køre bilen til periodisk syn, inddrager politiet nummerpladerne, og herudover modtager man et bødeforelæg på 1000 kroner, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestjyllands Politi udsteder med øjeblikkelig virkning bøder til dem, som glemmer at køre deres køretøjer til lovpligtigt periodisk syn. Bødeforlægget udstedes i forbindelse med, at politiet inddrager køretøjets nummerplader.

Midt- & Vestjyllands Politi modtog i 2009 cirka 2500 sager fra Skat - med anmodning om inddragelse af nummerplader på grund af manglende fremstilling til syn. Hidtil har politiet alene inddraget nummerpladerne, men fremover vil ejer/bruger - ud over at få inddraget nummerpladerne - også få tilsendt et bødeforlæg på 1000 kroner.

Ændringen af praksis skal ses som et incitament til, at ejer/bruger rettidigt fremstiller køretøjerne til syn, ligesom det færdselssikkerhedsmæssige aspekt i, at et stort antal biler kører - uden at være fremstillet til syn taler for en konsekvent retshåndhævelse, oplyser politiet.

Applus: Frit lejde

- Vi oplever stor ugennemsigtighed på bilområdet, og når 2500 bilejere alene i Midt- og Vestjylland på et enkelt år ikke får synet deres køretøjer i tide, så må det være fordi, bilejerne ikke er klar over, hvor nemt det er. Mange tror, at man skal have registreringspapirer og anden dokumentation med til synet, men det er meget enklere end det. Man skal sådan set bare have bilen med, påpeger adm. direktør for Applus Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

Synsvirksomheden hører mange forklaringer fra kunderne på, hvorfor de udebliver, eller får fremstillet deres bil for sent til syn. Oftest er bilisterne nervøse for deres bils tilstand, og frygter, at køretøjet vil dumpe synet, med mindre bilen først har været forbi værkstedet for at få foretaget reparationer.

Direktøren for Applus Bilsyn pointerer dog, at frygten er ubegrundet:

- De fleste bilister, der er i tvivl om deres bils tilstand, vælger at køre på værksted inden et syn. I langt de fleste tilfælde vil der dog være mere fornuft i at gøre det den anden vej rundt, idet man efter synet kan tage rapporten med i hånden, når man skal på værksted, og på den måde finde ud af hvad der skal laves, hvis bilen ikke bliver godkendt. Som bilejer risikerer man hverken at få klippet nummerpladerne eller rende en i en bøde nede i synshallen, selv om fristen for synet er overskredet. Der er så at sige frit lejde, mener Willerslev-Legrand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075