23948sdkhjf

Legenden fra Porsche fortsætter

Porsche har lanceret en ny 911 Speedster, som i 50’erne blev noget af det mest roste, da forbilledet kom frem som Porsche 356. Den blev hurtigt synonymt med det ypperste. Nu vender modellen tilbage som 911 Speedster, men kun i 356 enheder.

Den er anderledes end de andre 911-modeller, selv om man har benyttet Carrera 4 karrosseriet, men lidt bredere bagude, og med en lavere frontrude som dengang. Motoren er 3,8 liter sekscylindret, der yder 408 hk. 23 hk mere end 911 Carrera S. Men den forbruger ikke mere benzin med et lovet gennemsnit på 9,7 kilometer per liter.

Speedster har syvtrins transmission med dobbeltkobling, og er udstyret med al det nye i elektronisk sikkerhed, herunder styrtbøjle, som er standard på alle åbne Porsche modeller, plus keramiske komposit-bremser. Der bliver rift efter de kun 356 enheder, der fremstilles fra foråret 2011.

Porsche 356 historien er interessant. Porsche fremstillede kun 1234 enheder af den første 356, der blev vist i 1950, mens modellen 356A, der kom i 1955, blev fremstillet i 2910 enheder. Det er i år samtidig 60 år siden, at de første Porsche modeller blev afskibet til USA, som siden er blevet det største marked for Zuffenhausen selskabet ved Stuttgart.

Foruden 356 Speedster var 550 Spyder de første Porsche modeller i USA. Porsche fik en aftale med importselskabet Maximilian E. Hoffmann, som også forhandlede andre mærker på USA’s østkyst. Han blev lovet 15 Porsche biler årligt de første par år. En af de første forærede han til racerkøreren Briggs Cunningham, der vandt flere løb i USA med den legendariske 356 model, og flere filmstjerner i Hollywood fulgte efter som købere. Blandt andet James Dean.

Hoffman havde en forretning på New York Park Avenue, der blev et hit hos de mere velhavende kunder. Porsche oplyser i en tekst, at Hoffmann var et marketinggeni, der forstod ordets egentlige betydning længe før alle andre. De 60 år i USA fejres med en specialudstilling i Porsche Museet i Zuffenhausen ved Stuttgart i perioden fra 12. oktober til 9. januar. Samtidig afvikles flere shows i USA.

Igen i år kommer Porsche ud med nye rekordtal, og første gang i tre år med stort overskud, efter den seneste krisesituation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094