23948sdkhjf

Brasilien har overhalet Tyskland

Brasilien er nu verdens fjerde største marked for nye biler. Det er blandt andet godt for specielt VW og Fiat, der har domineret det brasilianske marked i mange år med egne lokale produktioner, men også godt for andre europæiske volumenproducenter, hvor blandt andet PSA, Citroën og Peugeot har store udvidelsesplaner.

I årets første otte måneder blev der solgt 2,08 millioner person- og lastvogne. Et plus på 8,4 procent, mens Tyskland samtidig faldt med 27,3 procent til 2,03 millioner enheder, ifølge markedsinstituttet JATO Dymanics.

Lastvognssalget steg med 30,5 procent i Brasilien til 295.737 enheder i samme periode, mens der kun blev solgt 120.054 enheder i Tyskland. JATO oplyser videre, at det er mere profitabelt i Brasilien, og uden de mange aggressioner, som det hedder i rapporten.

Brasilien er den bedste indtægtskilde for Fiat, og hos VW nummer to efter Kina. Taberne i Brasilien i år har været Audi, BMW og Mercedes-Benz, også på grund af den stærke lokale valuta, real. Det opvejes dog af stigende salg i Kina.

Goldmand Sachs oplyser i en anden rapport, at de europæiske mærker i år kommer ud med store overskud, mod tab sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078