23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

TESLA I CALIFORNIEN, der producerer el-biler, må tilbagekalde 500 Roadster-versioner med fare for, at ledningsnettet kan skabe brand.

TOYOTA HAR UDVIKLET en stærkere økologisk plastic, bio-PET, hvor råvaren kommer fra sukkerrør.

KINESISKE MYNDIGHEDER forventer et salg af el-biler fra 2020 på omkring en million årligt.

ÅRETS SIDSTE STORE udstillinger er SEMA i Las Vegas med tuning og sportsudstyr den 2.-5. november, Los Angeles med nye biler med mere 19.-28. november, Essens Motor Show med tuning, sportsudstyr med mere 27.11.-5.12. samt Bologna med nye biler 4.-12. december. Følg links via www.motormagasinet.dk/arrangementer.

DET DANSKE SUZUKI importselskab har udskudt forventningerne til den nye Suzuki Kazashi på grund af den alt for dyre japanske valuta, yen’en.

DET ER SAMME udvikling, der ligger til grund for Toyotas eksportstop af modellen Corolla fra Japan.

FIAT, TOYOTA OG FORD er de store tabere i de seneste måneder. Fiat i september med minus 21 procent til 86.773 biler, Toyota med Lexus minus 21 procent til 57.573 enheder og Ford, minus 20 procent til 108.700 enheder. VW gik tilbage med fire procent og Opel/Vauxhall minus fem procent. Totalsalget blev på 1,26 millioner enheder, et minus på 9,2 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

JOHNSON CONTROLS I USA har overtaget det franske underleverandørselskab Michel Thierry.

SMART SKAL SÆLGE en større bil i Nordamerika fra næste år, som bliver udviklet af Nissan.

DAIMLER AG MÅ tilbagekalde 85.000 biler i USA på grund af problemer med styretøjet.

SØLV ER DEN mest populære bilfarve på 10. år, oplyser analysebureauet PPG Industries. I 2008 var 20 procent af alle nye biler sølv eller grå. I år er det op mod 31 procent, fulgt af hvid og sort med 18 procent. Den hvide lakering er ny i toppen.

VW LANCERER EN helt ny mellemklasse sedan på Detroit udstillingen 15.-23. januar 2011.

EN UNAVNGIVEN kinesisk bilproducent har samtaler med de russiske myndigheder omkring opførelsen af en fabrik. Samtidig har det russiske mærke GAZ underskrevet en joint venture aftale med kinesiske FAW omkring fælles udvikling og produktion af lastbiler.

CONTITECH HAR INDVIET en fabrik i Mexico, der skal levere komponenter til bilindustrien i Mexico og USA.

VISTEON ER SLUPPET fri af betalingsstandsningen. Visteon var tidligere ejet af Ford, men blev privatiseret i 1999, samtidig med GM’s leverandørselskab Delphi Corp.

KINESISKE GREAT WALL, der producerer biler, åbner en ny fabrik i Bulgarien næste år.

VW HAR SOLGT lige så mange biler i årets første ni måneder i Kina som hele sidste år. Skoda har solgt 12,8 procent flere biler i de første ni måneder, og SAIC, den største bilproducent i Kina, har solgt 23,3 procent flere biler i år.

GENERAL MOTORS investerer 800 millioner kroner på Orion-fabrikken nord for Detroit, der skal fremstille en luksusudgave af den nye Chevrolet Cruze med Buick emblem.

MITSUBISHI STARTER produktion af den lille i-MiEV el-bil. Det er samme bil, Mitsubishi leverer til Citroën under navnet C-Zero og Peugeot iOn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078