23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

VOLVO ØGER PRODUKTIONEN i svenske Torslanda fra 145.000 til 155.000 enheder årligt. Der er samtidig indført fjerde skift på motorfabrikken i Skövde, hvilket øger produktionen fra 2700 til 4000 motorer per uge.

IAN JONES, chef for Mercedes-Benz i Storbritannien, er arresteret af det engelske politi i en større kartel-undersøgelse. Tre andre lastvognsproducenter, heriblandt Volvo AB, undersøges samtidig, skriver engelsk presse.

GESELLSCHAFT FÜR TECHNISCHE Überwachung, GTÜ i Tyskland meddeler, at 60 procent af de tyske lastbiler har fejl eller mangler. 21 procent er til fare for sikkerheden. Samtidig oplyser GTÜ efter første halvår, at hver ottende rejse- og liniebus har fejl og mangler.

OPEL UDBYGGER motorproduktionen i Ungarn til 500.000 motorer årligt fra 2012.

AUGUST BLEV EN milepæl for Hyundai i USA. For første gang kom en Hyundai model blandt de fem mest solgte, idet Hyundai Sonata kom ind på en fjerdeplads efter de førende Toyota Camry, Honda Accord og Civic, der alle gik tilbage med cirka 40 procent, mens Sonata-salget steg med 81 procent.

NISSAN HAR, sammen med den kinesiske partner Dongfeng Motor Co., besluttet at udvikle et nyt billigbil-mærke i Kina, Qi Chen, der ikke ødelægger Nissans eget navn.

PEUGEOT HAR VIST en hurtig koncept-elbil i Paris, EX1, der loves en topfart på 260 km/t og 0-100 km/t på kun 3,5 sekunder.

MAZDA6 ER FREMSTILLET i to millioner enheder siden starten i 2002.

OPEL OG RENAULT fortsætter samarbejdet omkring varevogne. I Hannover viste Opel en ny Vivaro med batterier som koncept.

DET KINESISKE BILMÆRKE Great Wall oplyser, at producenten er blevet godkendt til salg i Australien og Europa i henhold til Euro5 med pickup-modellen Wingle med dieselmotor. Den er netop lanceret med benzinmotor i Italien, Rumænien og Australien.

BOSCH, SAMSUNG og SAIC i Kina er gået sammen om at udvikle fremtidens lithium-ion batterier med henblik på produktion i Kina.

RENAULT HAR INDVIET et testcenter i Rumænien. Testbanerne har en samlet længde på 32 kilometer med arbejde til 300 ansatte.

SAAB VISER ELBILEN 9-3ePower på Paris udstillingen med en rækkevidde på op til 200 kilometer, også ved minus 30 grader, en topfart på 150 km/t, og 0-100 km/t på 8,5 sekunder. Opladning sker på mellem tre til seks timer. 70 enheder skal testes i Sverige næste år.

VW-FORHANDLERNE I DANMARK har premiere på flere nyheder i weekenden den 2.-3. oktober. Sharan MPV fra 399.997 kroner med to benzin- og to dieselversioner, plus en ny Touran fra 278.998 kroner med den nye 1.2 TSI-motor med direkte indsprøjtning, som yder 105 hk, samt den nye Caddy Van.

KINESISKE LANDWIND FORSØGER sig igen i Europa efter den katastrofale crasch-test i 2005. En ny model lanceres i Holland før nytår, og næste år i Tyskland med to benzinmotorer, der yder 97 og 142 hk.

MAHINDRA & MAHINDRA Ltd. Indien, som ser ud til at blive ny ejer af Sydkoreanske SsangYong, vil udvikle tre nye modeller i de næste fire år. Produktionen skal også ske i Indien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14