23948sdkhjf

Kumho fylder rundt i år

50 år efter den spinkle start i Sydkorea er Kumho i dag godt med indenfor dækbranchen med tre fabrikker i Sydkorea, Kina og Vietnam, der fremstiller 65 millioner dæk årligt. 50 år kan virke som lang tid, men Kumho er blandt de yngste indenfor de store dækmærker på markedet med OE-leveringer til blandt andet Mercedes og VW.

Kumho er én af blot fem producenter, der eksporterer dæk til fly, og selskabet er en seriøs medspiller i den internationale motorsport og har været leverandør af dæk til Formel 3 siden 2001, hvor en del af de nuværende Formel 1 navne fik deres første erfaringer på Kumho slick racing dæk. Kumho vandt en klassesejr i årets 24 timers løb på Le Mans.

Salg i Danmark af sportsdækkene varetages af Bruno Hansen Motorsport i Aarslev syd for Odense, der i en menneskealder selv har været aktiv bilsportsudøver, og fortsat er det.

- Kumho er et estimeret produkt til motorsportsudøvere på de store markeder, og Kumho har samtidig dæk til de mange historiske biler, som er meget populært i disse år. I Storbritannien er det måske mest grusdæk til rally og rallycross, og i Tyskland nok mere slicks til de mange asfaltbaner. Jeg får dækkene fra Storbritannien eller Tyskland, der også har adskilt de almindelige gadedæk og motorsport. Kumho får mere og mere fat i danskerne til sportskørsel, udtaler Bruno Hansen.

Dansk importør af de almindelige Kumho gadedæk er Nordisk Olie og Gummiimport i Århus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078