23948sdkhjf

Fine karakterer til nye vinterdæk

For nogle måneder siden vandt Nokia V dækket en økonomitest med nye dæk i Tyskland, der blev foretaget af AutoBild, som meddelte læserne, at dækket sparede 0,43 liter brændstof per 100 kilometer. Det blev til 151 liter per 35.000 kilometer, og en besparelse på cirka 1500 kroner.

Nu har et andet tysk magasin, AutoZeitung, testet det nye "grønne" vinterdæk Nokian WR G2, der opnåede karakteren "Anbefalelsesværdigt". Det er foregået i konkurrence med 14 konkurrent-dæk. Dækket blev nummer fire blandt alle konkurrenterne, men var bedst og mest stabilt på den tørre vej i kulden, som vi jo også har en del af i vinterhalvåret. Nokian WR G2 og WR G2 SUV leveres i 67 størrelse fra 14 til 20".

I samme test imponerede den nye ContiWinterContact TS 830, der blev samlet vinder i den populære størrelse 195/65 R 15T. Testen foregik på sne og sjap, og på den tørre vej også udmærket.

I den store test i AutoZeitung testede man de nye vinterdæk på en del forskellige biltyper. Andre dæk, som fik gode karakterer og anbefaler med gode gennemsnitlige værdier, er Dunlop SP Winter Sport3D, Goodyear UltraGrip 7+, Michelin Alpin A4, Pirelli Snowcontrol Serie III og Vredestein Snowtrac3. Generelt kan det konkluderes, at pris følger kvalitet - måske med én undtagelse, idet Bridgestone Blizzak er placeret i midterfeltet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.134