23948sdkhjf

VW vandt tredobbelt sejr i Silk-Way Rally 2010

Silk-Way Rallyet startede i St. Petersborg, og efter godt 5000 kilometer gennem Rusland sluttede maratonrallyet i olympiadebyen Sochi ved Sortehavet, med tredobbelt sejr til VW.

Vinder blev Carlos Sainz/Lucas Cruz fra Spanien foran Nasser Al Attyiah/Timo Gottschalk, Qatar og Tyskland, med Mark Miller/Ralph Pitchford, Sydafrika, derefter. Alle i den nye VW Touareg.

Det fjerde VW hold Giniel de Villers/Dirk von Zitzewitz fra Frankrig og Tyskland, der vandt Dakar i 2009, væltede og fik ødelagt bilens køler, hvilket betød at holdet måtte stoppe videre deltagelse. Sikkerhedsburet redede de to kørere i kabinen.

VW Motorsports chef Kris Nissen udtaler, at løbet var en god og vigtig forberedelse til Dakar Rallyet, som løber af stabelen straks i det nye år.

I klassen for de store lastbiler var det ventet, at de tidligere års sejrherre i Dakar Rallyet, Vladimir Chagin, ville vinde, men det blev i stedet et nyt russisk navn, 26-årige Eduard Nikolaev, med makkeren Vladimir Rybakov i en Kamaz, der sejrede.

- Femte etape fra Volgograd til Astrachan var en meget hård strækning med masser af sandduner, der gjorde kørslen svær, udtalte Carlos Sainz ved mål.

Undervejs fik feltet besøg af den russiske ministerpræsident Vladimir Putin, der personlig er meget optaget af motorsport.

Næste års Silk-Way Rally skal efter sigende allerede være næsten klar på papiret med en endnu mere barsk rute. Det var i hvert fald det, arrangørerne stolt kunne meddele ved præmieoverrækkelsen i Sochi, der i øvrigt skal afholde vinterolympiade.

Efter vindertrioen i den nye VW Touareg kom den tyske rallymester Matthias Kahle/Thoma Shünemann i en tysk bygget SMG buggy. De næste på resultatlisten var privatkørere i Nissan Frontier, Mitsubishi L200, UAZ pickup og Nissan Pathfinder fra Ukraine, Frankrig, Litauen og Rusland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094