23948sdkhjf

Stadig mange flugtbilister

Mange bilister tager stadig flugten, når de har været årsag til en alvorlig trafikulykke. Sidste år var der 255 flugtbilister, som aldrig blev opsporet, viser nye tal fra Forsikring & Pension.
Et stort antal flugtbilister plagede vejene i 2009. 255 flugtbilister, der aldrig blev opsporet, blev det til sidste år. Dermed fortsatte den kedelige tendens fra 2008, hvor hele 249 flugtbilister blev registreret. I 2006 blev der kun registreret 161 flugtbilister.

- Vi ved, politiet gør en stor indsats for at opspore flugtbilisterne. Alligevel har vi de seneste år set et stort og stadig stigende antal flugtbilister på de danske veje, siger afdelingsleder Kai Døring Larsen, Forsikring & Pension.

Hvis man har været udsat for et trafikuheld, og den skyldige bilist enten er stukket af og ikke bliver opsporet, eller bilisten ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring til sin bil, har man alligevel mulighed for at få erstatning. I sådanne tilfælde bliver erstatningen betalt af Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) - en garantifond, som alle forsikringsselskaber, der sælger bilforsikringer, bidrager til.

- Hvis man er kommet alvorligt til skade efter at være blevet påkørt af en flugtbilist, skal man henvende sig til DFIM, som behandler sagen og udbetaler den erstatning, man har krav på, siger Kai Døring Larsen.

DFIM udbetaler erstatning for personskader og tingskader, når det er en flugtbilist, som er skyld i trafikulykken. Det er dog kun muligt af få erstatning for ødelagte ting, hvis man samtidig får udbetalt personskadeerstatning.

Hvis det er en uforsikret bilist, som er skyld i en trafikulykke, betaler DFIM de skader, han forårsager på andre personer og ting. Erstatningerne har DFIM krav på at få tilbagebetalt af den uforsikrede bilist.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078