23948sdkhjf

Elbil blandt syv finalister

Nissan Leaf med eldrift er blandt de syv finalister til den internationale kåring Car Of The Year 2011, der finder sted 29. november efter kåring af 59 internationale motor-journalister.

Det danske medlem af juryen, FDM Motors Peter Aaboe, har fire af de syv finalister på sin personlige top syv-liste.

De syv biler er:

• Alfa Romeo Giulietta

• Citroën C3/DS3

• Dacia Duster

• Ford C-Max/Grand C-Max

• Nissan Leaf

• Opel Meriva

• Volvo S60/V60

På fdm.dk giver Peter Aaboe de syv biler disse ord med på vejen, oplistet alfabetisk:

Alfa Romeo Giulietta

Stil, køreglæde og fremskridt som Multiair, TCT dobbeltkoblinggearkasse, adaptiv undervogn, mærkbar øget kvalitet og et interiør midt imellem nostalgi og moderne nominerer Giulietta for mig.

Citroën C4

Anden generation af C4 har mistet særpræg, men har lagt tydelige forbedringer i kvalitet og indretning til. Desværre ikke nok til at den internationale jury ville følge mine anbefalinger.

Ford C-Max og Grand C-Max

Videreudvikling under et nyt ydre design i stedet for reel fornyelse kendetegner den fempersoners C-Max. Fornyelsen står syvpersoners-modellen med skydedøre for. Teknikken er finpudset og C-Max’erne har fortjent at gå videre.

Kia Venga

Den lille, prisbevidste Kia Venga er en tilgængelig og ærlig bil med god plads og logisk indretning. Høj aktiv og aktiv sikkerhed lagt oveni sikrede den min nominering. På den store scene kom Venga ikke igennem nåleøjet.

Mazda 5

Egentlig gælder det samme for Mazda 5 som for Ford C-Max. Solid videreudvikling og forbedret kvalitet her i et karrosseri med tilvænningsbetonet ornamentik. Mazda 5 havde fortjent en nominering.

Nissan Leaf

En hverdagsduelig elektrisk bil med plads til fire eller fem på en kortere tur og en rækkevidde på 75-150 km alt efter køremåde og brug af elektrisk ekstraudstyr fortjener anerkendelse og har fået det både her og der.

Opel Meriva

Opel Meriva er en af få kandidater, der opfylder kriteriet om at pege fremad. De baghængslede Flexdøre er et veritabelt og dristigt fremskridt. Sammen med høj kvalitet og sikre egenskaber overbeviste Meriva i begge lejre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125