23948sdkhjf

Delphi lancerer spændende nyt

Spray-indsprøjtning, ESR-radar, tynde og lette ledninger og laser headup-display er blandt udviklingerne fra Delphi.
Delphi Automotive lancerede forleden på et seminar i Aachen nye udviklinger i forbindelse med indsprøjtning og motorkontrolsystemer, der reducerer udslippet fra udstødningen.

Nogle af udviklingerne benyttes allerede, som for eksempel den nye Multec common rail direkte indsprøjtning i VW Polo BlueMotions 1,2 liters trecylindrede motor, der kun udleder 87 g/km CO2, og loves et gennemsnit på mere end 30 kilometer per liter.

Det er forbedringer både indenfor diesel- og benzinmotorer med mindre volumen, der er fremtidens udvikling efter downsizing princippet, som Delphi GDI systemet i benzinmotorer, der reducerer CO2 udslippet med op til 22 procent. Delphi har patenteret GDI Multec 20 spray indsprøjtningen, som samtidig afgiver mindre støj.

Delphi lancerede også en ny hybrid-løsning, der opsamler energi fra køretøjets andre funktioner undervejs i forskellige størrelser fra micro til mild og medium hybrid, samt plug-in, der kommer i produktion i 2012.

Radar i Mondeo

På den netop afviklede udstilling i Paris viste Delphi en del andre nyudviklinger, såsom den elektroniske radar ESR, der benyttes i den nye Ford Mondeo og Volvo V60. Samt et nyt airconditionsystem, der er monteret i den nye smarte Peugeot RCZ, der, udover køling af kabinen, også afgiver mindre udstødningsforurening i turbomotorer.

Andre udstillede biler i Paris var ligeledes udstyret med nyheder fra Delphi. Ferrari California med en variabel kompressor og HVAC-modul, der er monteret i VW Amarok pickup, som er kåret til årets pickup på Hannover Messen.

Lettere ledninger

Delphi oplyser videre, at mange bilproducenter i disse år ser på løsninger, som reducerer egenvægten. Ledningssystemer til meget elektronik vejer en del, så tyndere og mere effektive ledningssystemer fra Delphi er monteret i nye modeller såsom Porsche Cayenne, Renault Wind, VW Touareg, Volvo S60 og V60 samt flere nye Citroën og Peugeot modeller, inklusive den spændende 3008 HYbrid4 med dieselmotor, med nye bokse, som også er mindre.

Laser speedometer

Et andet område, hvor Delphi også er virkelig godt med, er indenfor fremtidens laser-baserede head-up display, der kommer på flere og flere biler i de kommende år som nyt sikkerhedsudstyr med hastighed projiceret i øjenhøjde i frontruden.

Nye modeller monteret med andre Delphi udviklinger i Paris var Audi A7, BMW Mini E, Citroën C4/DS4, Ford Focus, Mercedes CLS, Opel Astra Tourer, Peugeot 508, Renault Laguna2 og VW Passat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687