23948sdkhjf

Danske ingeniørstuderende verdensmestre i grøn bykørsel

Et hold studerende fra Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby vender hjem fra Shell Eco-Marathon i Tyskland som uofficielle verdensmestre i grøn bykørsel.
Med hele 348 kilometer på literen uddistancerede de danske ingeniørstuderende med deres hjemmebyggede bybil konkurrenterne og vandt dermed deres klasse i den prestigefulde konkurrence på Lausitzringen nær Dresden i Tyskland.

210 hold ingeniørstuderende fra 24 lande var med i dette års Shell Eco-Marathon, som er det uofficielle verdensmesterskab i brændstoføkonomi og energieffektivitet. Konkurrencen bygger på værdier som bæredygtig udvikling, vedvarende energi og brændstofeffektivitet – og det gælder om at køre længst, på hvad der svarer til en liter brændstof.

Danmark stillede med tre hold – to fra DTU og et fra Aalborg Universitet. Vinderne fra DTU deltog i konkurrencen for små bybiler med forbrændingsmotor – Urban Concept.

DTU-bilen har verdens mindste dieselmotor og kører på GTL, som er flydende naturgas, der er omdannet til en syntetisk diesel. Den lille grønne bil med Anne Mette Vraa i førersædet nåede i alt fire forsøg på den 3,1 km lange bane – hvert forsøg består af syv omgange - og i sidste forsøg var vinderdistancen hjemme.

Danmarks Tekniske Universitet deltog i Shell Eco-marathon for syvende år i træk, og de studerende fra Lyngby har en stolt tradition for at hente førstepriser med hjem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08